Blog: De (v)oordelen van een groepsreis voor singles

Twijfel je of je mee zal gaan met een singleweekend of singlereis? Zeker als het de eerste keer is dat je met een groepsreis meegaat, is het natuurlijk superspannend. Wat voor types gaan er mee? Vind ik wel aansluiting bij de groep? Kan ik ook dingen alleen doen of moet alles in groepsverband? In dit blog nemen we de belangrijkste (v)oordelen van een groepsreis voor singles met je door.

Het “type” reiziger
Wat voor types gaan er nou mee met een singlereis? Over het algemeen zijn het simpelweg gewoon mensen zoals jijzelf. Mensen die graag een week of weekend weg willen maar die in hun eigen omgeving geen geschikte medereiziger vinden. Vrienden die wellicht met hun gezin op vakantie gaan, vrienden die niet in dezelfde periode vrij kunnen krijgen, die niet dezelfde reisinteresse hebben en noem maar op. Niks sneue types of rare mensen dus. Het zijn juist mensen die openstaan voor nieuwe ontmoetingen, met een positieve en nieuwsgierige levensinstelling en die graag leuke activiteiten willen ondernemen. Een single weekend is dan echt de perfecte oplossing!

Aansluiting
Een van de grote voordelen van een groepsreis is juist dat je niet alleen bent en altijd aanspraak hebt. Dat betekent niet dat je de hele dag verplicht met de hele groep op stap moet. Iedereen heeft wel zo zijn momentje aan privacy nodig op een dag en je kunt altijd lekker gewoon even je eigen gang kan gaan. Je zult merken dat je snel aansluiting vindt in de groep, mede doordat iedereen dezelfde reisinteresse heeft en je dus direct al raakvlakken hebt. Het samen dingen ondernemen en het delen van de reiservaringen schept al snel een band. En ja, hierdoor is de kans dus heel groot dat je er nog nieuwe vrienden aan overhoudt ook. Je bent bij dezen gewaarschuwd 😉

Samenstelling van de groep
Een uitermate belangrijk punt ook, de samenstelling van de groep. Laten we eerst even duidelijk zijn dat een singlereis géén datingreis is. Maar er gaan toch wel alleen singles mee? Juist. En dat heeft een hele andere reden. Hiermee wordt namelijk voorkomen dat je in je eentje wellicht tussen allemaal stelletjes komt te zitten die alleen met hun partner optrekken. Maar vooral ook de leeftijdsgroep en man/vrouw verhouding zijn belangrijk. Leeftijd zegt natuurlijk niet altijd wat maar het is een gegeven dat het merendeel van de mensen het wel fijn vindt om met mensen op te trekken die in dezelfde levensfase zitten. En een goede verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen zorgt simpelweg voor een fijne balans en een goed evenwicht in de groep.

Kijk ook eens bij de Funbreaks Facts, wellicht nemen we daarmee de laatste twijfels weg. Eigenlijk kan ik je maar één advies geven:

Laat je verrassen en geniet!