Informatie Coronavirus

In verband met het coronavirus zijn er bepaalde maatregelen waar we ons de komende tijd met z’n allen aan moeten houden. Hieronder meer informatie over deze maatregelen en hoe dit van toepassing is op de activiteiten en reizen van Funbreaks.

Algemene maatregelen
Uiteraard houden wij als organisatie ons bij alle events en reizen aan de maatregelen en richtlijnen, zoals vastgesteld door de Rijksoverheid en het RIVM. Wij willen jullie met klem verzoeken om de van toepassing zijnde regels in acht te nemen. Wanneer een deelnemer zich hier niet aan houdt kan deze ter plekke worden uitgesloten van deelname (zonder teruggave van betaling).

  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
  • Schud geen handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

En specifiek betreft gezondheid:

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
  • Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als alle gezinsleden 24 uur klachtenvrij zijn, mag iedereen het huis weer verlaten.

Voor meer informatie en de actuele maatregelen van RIVM en Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Informatieplicht
Heb je vlak voor een activiteit of reis gezondheidsklachten (zoals hierboven vermeld) en bestaat er een vermoeden van besmetting met het coronavirus? Geef dit dan door aan Funbreaks (je kunt dan helaas niet mee gaan), tenzij middels een test is uitgesloten dat je besmet bent met het coronavirus. Mocht binnen 14 dagen na een activiteit of reis blijken dat je besmet bent met het coronavirus, informeer Funbreaks dan direct. Zo kan het juiste protocol gevolgd worden en kunnen (onder andere) andere deelnemers door Funbreaks ingelicht worden.

Annulering
Als een activiteit of reis door aangepaste maatregelen vanuit de overheid onverhoopt niet uitgevoerd kan worden door Funbreaks, dan wordt deze verplaatst. Een voorbeeld hiervan is als het land van bestemming door Buitenlandse Zaken als oranje of rood wordt bestempeld. Het eventueel doen van een COVID-19 PCR-test is geen annuleringsreden. De reis kan dan immers gewoon uitgevoerd worden zoals aangeboden. Als je op de nieuwe datum echt niet kunt, krijg je de betaalde reissom in dit geval retour (zie hiervoor ook de aanvulling in de Algemene Voorwaarden m.b.t. het coronavirus). Boeken is dus zonder risico, je bent niet ineens zomaar je geld kwijt als de reis niet door kan gaan.

Wanneer je zelf een event of reis annuleert (maar deze kan wel gewoon doorgang hebben) dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden.