Informatie Coronavirus

In verband met het coronavirus zijn er bepaalde maatregelen waar we ons de komende tijd met z’n allen aan moeten houden. Hieronder meer informatie over deze maatregelen en hoe dit van toepassing is op de activiteiten en reizen van Funbreaks.

Maatregelen
Uiteraard houden wij als organisatie ons bij alle events en reizen aan de maatregelen en richtlijnen, zoals vastgesteld door de Rijksoverheid en het RIVM. Wij willen jullie met klem verzoeken om de van toepassing zijnde regels in acht te nemen. Wanneer een deelnemer zich hier niet aan houdt kan deze ter plekke worden uitgesloten van deelname (zonder teruggave van betaling).

  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
  • Schud geen handen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

En specifiek betreft gezondheid:

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
  • Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als alle gezinsleden 24 uur klachtenvrij zijn, mag iedereen het huis weer verlaten.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid. Check voor de zekerheid van tevoren altijd de laatste maatregelen van RIVM en Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Informatieplicht
Heb je vlak voor een activiteit of reis gezondheidsklachten (zoals hierboven vermeld) en bestaat er een vermoeden van besmetting met het coronavirus? Geef dit dan door aan Funbreaks (je kunt dan helaas niet mee gaan), tenzij middels een test is uitgesloten dat je besmet bent met het coronavirus. Mocht binnen 14 dagen na een activiteit of reis blijken dat je besmet bent met het coronavirus, informeer Funbreaks dan direct. Zo kan het juiste protocol gevolgd worden en kunnen (onder andere) andere deelnemers door Funbreaks ingelicht worden.

Annulering
Als een activiteit of reis door aangepaste maatregelen vanuit de overheid onverhoopt niet uitgevoerd kan worden door Funbreaks dan wordt deze verplaatst. Als je op de nieuwe datum écht niet kunt, krijg je het betaalde bedrag in dit geval retour (zie hiervoor ook de aanvulling in de Algemene Voorwaarden m.b.t. het coronavirus). Boeken is dus zonder risico, je bent niet ineens zomaar je geld kwijt. Wanneer je zelf een event of reis annuleert (maar deze kan wel gewoon doorgang hebben) dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden.

Update 21-09-2020
Het reisadvies voor Duitsland is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog steeds aangemerkt als kleurcode “geel”. Dat houdt in dat reizen naar Duitsland toe gewoon mogelijk zijn.

Duitsland heeft de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland (17-09-2020) en Utrecht (23-09-2020) aangemerkt als risicogebied. Dit houdt in dat reizigers uit deze provincies bij binnenkomst een negatieve COVID-19 test dienen te overleggen die niet ouder is dan 48 uur. De GGD neemt deze testen niet af (dat is alleen voor als je klachten hebt). Je kunt hiervoor een afspraak maken bij bijvoorbeeld KLM Health Service of een ander particulier testbedrijf. Bij deze bedrijven ontvang je binnen 24-48 uur een schriftelijke verklaring. De kosten voor de test zijn voor eigen rekening. Vooralsnog is deze maatregel van de Duitse overheid bepaald t/m 30-09-2020.

Als er meer bekend is over de periode hierna (waarin de momenteel geplande reizen naar Duitsland plaatsvinden) dan wordt de informatie hier geüpdatet en worden de reizigers geïnformeerd wat dit eventueel voor hen betekent. Vooralsnog kunnen de reizen naar Duitsland gewoon doorgang vinden.