Single Event – Fotografie Workshop Avondfotografie

In het donker mooie en scherpe foto’s maken kan een hele uitdaging zijn. Maar wat worden je foto’s mooi als je weet hoe het moet! We gaan deze avond op pad in de binnenstad van Delft. Een ideale locatie voor avondfotografie met de vele grachten en mooie architectuur. Wil je ook leren hoe je goede foto’s maakt in het donker en wil je ondertussen andere gezellige singles leren kennen? Ga dan mee met deze Fotografie Workshop Avondfotografie!

De fotografe die de workshop begeleidt is Arianne Stok van stokedphoto. Na een korte uitleg ga je direct aan de slag met oefenen tijdens het mooie “blauwe uurtje”. Na de pauze is het helemaal donker en is heb je de volgende uitdaging om dan tot mooie foto’s te komen. Arianne zal zo veel mogelijk bij iedereen direct feedback geven tijdens het fotograferen zelf. Hierdoor kun je dus echt de hele avond oefenen en echt direct in de praktijk leren om mooie avondfoto’s te maken!

Voor deze Workshop Avondfotografie is het belangrijk dat je weet hoe je de basisinstellingen van je camera zelf in kunt stellen (o.a. diafragma, sluitertijd, ISO).

Datum: Zaterdag 20 januari 2018

Plaats: Delft

Prijs: € 42,50

Programma zaterdag 20 januari:

17.00 uur: Verzamelen en start workshop
Circa 18.30: Pauze met een drankje en aanvullende theorie
Circa 19.00 uur: Vervolg workshop
21.00-21.30 uur: Einde van het programma

In Delft zijn er meer dan genoeg gebouwen en grachten die je mooi kunt fotograferen in de avond. Ook maken we optimaal gebruik van het “blauwe uurtje”, direct na zonsondergang. Om deze reden starten we dan ook al om 17.00 uur. De zon gaat namelijk om 17:09 uur onder en dit houdt in dat het van 17:31 – 18:19 uur Blue Hour is. Het blauwe uurtje is een periode waarbij de lucht tijdens de schemering een helder blauwe kleur krijgt. Het gebeurt tijdens de overgang tussen nacht en daglicht (of andersom). In de ochtend is het dus de periode voor zonsopkomst en in de avond de periode na zonsondergang.

Gedurende de avond kun je tijdens het fotograferen direct vragen stellen aan Arianne en kun je (zo veel mogelijk) direct feedback krijgen. We nemen halverwege een korte pauze met een drankje en Arianne zal dan ondertussen nog wat aanvullende theoretische uitleg geven. Daarna gaan we in het “echte” donker fotograferen. Het is echt een praktijkgerichte workshop waarbij je de hele avond aan het fotograferen bent. Hierdoor kun je dus echt de hele avond oefenen en direct in de praktijk leren om mooie avondfoto’s te maken!

Na de workshop kan wie dat wil, nog een drankje doen en is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen. Er kan dan nog extra feedback gegeven worden op de foto’s. Neem zelf wel ook voldoende drinken en eventueel een versnapering mee voor de avond. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn.

Let op: het is voor deze Workshop Avondfotografie essentieel dat je bekend bent met de basisinstellingen van je camera (diafragma, sluitertijd, ISO) en je deze zelf in kunt stellen. Wat je waarop in moet stellen krijg je uiteraard uitgelegd in deze workshop maar het is belangrijk dat je vervolgens zelf je camera op de juiste instellingen zet.

Wat heb je nodig voor de workshop:

  • Digitale spiegelreflexcamera (ook de beginnersmodellen) of compactcamera met uitgebreide instelmogelijkheden.
  • Voldoende kennis om zelf de basisinstellingen op je camera aan te passen (diafragma, sluitertijd, ISO etc.).
  • Een statief wordt aanbevolen bij avondfotografie. Mocht je deze zelf niet hebben (of kunnen lenen van iemand) kan deze bij ons geleend worden. We hebben er 2 tot onze beschikking, welke dan gedeeld kunnen worden.
  • Wat zoombereik wordt aanbevolen, maar met een standaard kitlens (meestal 18-55 mm) kun je ook al hele mooie foto’s maken.
  • Trek makkelijk zittende kleding en stevige (wandel)schoenen aan.
  • Zelf voldoende eten en drinken meenemen.

Over Arianne van stokedphoto:
De fotografe die de workshop begeleidt is Arianne Stok van stokedphoto. Tijdens de workshop zal ze ingaan op de instellingen van je camera specifiek voor avondfotografie. Ook kan zij uiteraard vragen beantwoorden over compositie etc. Arianne heeft ruime ervaring met alle soorten fotografie. Wil je wat van haar portfolio zien? Kijk eens op haar website of één van haar instagram-accounts voor een indruk:

www.stokedphoto.nl
www.instagram.com/stokedphoto
www.instagram.com/stokedphoto.traveltheworld