Single Event – Heidewandeling Landgoed Heidestein & Bornia

Lekker wandelen, genieten van de natuur en ondertussen leuke singles ontmoeten? Zondag 26 augustus maken we weer een mooie bos- en heidewandeling, ditmaal over Landgoed Heidestein en Bornia, vlak bij Zeist. Iedere zomer laten de heidevelden zich van hun fraaiste kant zien en kleuren prachtig paars. Zin in een gezellige en ontspannen zondagmiddag, loop dan gezellig mee met de Heidewandeling!

We volgen een afwisselende route en komen door bossen, langs de schaapskooi, over stuifzand en uiteraard over de mooie heidevelden! Rond eind augustus/begin september bloeit de heide altijd volop, een mooi moment voor deze wandeling! Mocht door de warme en zonnige zomer die we gehad hebben de heide iets minder paars zijn, niet getreurd! Dit gebied is met zijn heide (in alle kleuren) elk moment van het jaar mooi en het heeft zijn naam niet voor niets gekregen!

Datum: Zondag 26 augustus 2018

Plaats: Landgoed Heidestein & Bornia, Zeist

Prijs: € 12,50

Programma zondag 26 augustus:

12.30-13.00 uur: Verzamelen
13.00 uur: Vertrek wandeling, tussendoor pauze
16.00 uur: Einde van de wandeling en afsluitend drankje

Over de wandeling:
We verzamelen tussen 12.30 en 13.00 uur. Wie wil kan van te voren nog even wat drinken en vast kennismaken. Om 13.00 uur vertrekken we en tussendoor pauzeren we wanneer we zelf willen. We lopen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige schoenen waar je goed op kunt lopen wel. De route is grotendeels onverhard en de heide is natuurlijk ook vrij ongelijke ondergrond. Neem zelf ook wat te eten en drinken mee want we komen onderweg geen horeca tegen. Aan het einde van de wandeling sluiten we af met een gezamenlijk drankje.

Over het gebied:
Verscholen in de bossen bij Zeist liggen landgoed Heidestein en landgoed Bornia. De wandelroute voert door het afwisselende bos met karakteristieke dennen en overblijfselen van de historische landgoederen. Het meest indrukwekkend zijn de uitgestrekte heidevelden. Zo leeg en weids zag de hele Utrechtse Heuvelrug er ruim honderd jaar geleden uit. Een kudde Drentse heideschapen begraast de heide.