Single Event – Herfstwandeling Speulderbos

Een echte herfstwandeling door de bossen met mooi gekleurde bladeren mag natuurlijk niet ontbreken in de herfstmaand oktober. Heb je ook zin in een leuke middag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Loop dan gezellig met ons mee! Lekker banjeren door de gevallen bladeren en paddenstoelen zoeken! 

We maken een heerlijke en afwisselende herfstwandeling (circa 12 km) door het Speulderbos. Het Speulderbos bij Drie (tussen Ermelo en Garderen) is een afwisselend bos met knoestige, groenbemoste eiken, halfvergane stammen en vele grafheuvels in de omgeving. Het is niet moeilijk om in dit oudste aaneengesloten bos van Nederland het roemrijke verleden te voelen. De grillig gevormde, spookachtige beuken nemen bij mist of duisternis de vormen aan van ronddolende heksen en spookachtige verschijningen. Niet voor niets noemt men het hier “Het Bos met de Dansende Bomen”. En tussen al het vallend blad in het bos zijn natuurlijk ook mooie paddenstoelen te vinden. Een middag lekker genieten van al het moois wat de herfst te bieden heeft!

Datum: Zondag 21 oktober 2018

Plaats: Speulderbos (tussen Garderen en Ermelo)

Prijs: € 12,50

Programma zondag 21 oktober:

10.30 – 11.00 uur: Verzamelen
11.00 uur: Start wandeling
Tussendoor pauze met een drankje bij een horeca-gelegenheid
15.00-15.30 uur: Einde van de wandeling

We verzamelen tussen 10.30 en 11.00 uur. Wie wil kan van te voren nog even wat drinken en vast kennismaken. Om 11.00 uur vertrekken we en de wandeling is circa 12 km. Onderweg nemen we bij een horeca-gelegenheid een pauze met een drankje. Neem ook zelf eten en drinken mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zij, daar kunnen we nog gezellig een drankje doen voor wie dat wil. We wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. De route is grotendeels onverhard. In het bos zullen veel bladeren liggen die vaak vochtig zijn en het kan op sommige plaatsen drassig zijn, houdt hier rekening mee met welke schoenen je aantrekt.

Het Speulderbos
Het midden op de Veluwe gelegen Speulderbos – één van de mooiste bossen van Nederland – is eeuwenoud. In het gebied dat in eigendom is van Staatsbosbeheer mag de natuur haar gang gaan. Zo krijgen de spontane, natuurlijke processen meer ruimte. Het bos staat bekend om zijn ‘dansende bomen’. Kromme en scheve bomen die in wonderlijke bochten gegroeid zijn en zo het bos een grillig karakter geven. Het is het resultaat van jarenlange kap van rechte bomen die meer geschikt waren voor de houtproductie. De minder fraaie exemplaren bleven staan. In de herfst als het nevelig of mistig is geven ze het bos een mysterieus karakter. De grillige vormen van de bomen met wijd gespreide takken zijn juist dan een gewild object voor vele fotografen.
Opvallend zijn ook de vele boomstammen die met mos begroeid zijn.