Single Event – Fotografie Workshop (Basis)

Leer je camera beter kennen en mooiere foto’s maken tijdens deze Basis Fotografie Workshop! Wil je ook (beter) leren fotograferen, genieten van de mooie natuur, de huppelende hertjes en ondertussen andere gezellige singles leren kennen? Ga dan mee met deze Fotografie workshop!

We gaan naar één van de mooiste gebieden van Nederland, de Amsterdamse Waterleidingduinen. Tijdens de workshop gaan we 100% zeker herten zien (en veel ook!) en bezoeken we de plek waar de kans op het fotograferen van vossen het grootst is. 

De workshop is uitermate geschikt als je in de praktijk vertrouwder wil worden met het instellen van je eigen camera voor het fotograferen van dieren (en natuur) in één van de mooiste Nederlandse duingebieden. Geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen. De fotografe die de workshop begeleidt is Arianne Stok van stokedphoto. Tijdens de workshop zal ze ingaan op de basisinstellingen van je camera en specifiek op de beginselen van dieren- en  natuurfotografie.

Datum: Zaterdag 8 april 2017

Plaats: Amsterdamse Waterleidingduinen

Prijs: € 39,00

Programma zaterdag 8 april:

10.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en korte uitleg
10.30 uur: Fotografie Workshop in de Amsterdamse Waterleidingduinen
16.00 uur: Einde van het programma

Onderweg kunnen we een of meerdere korte pauzes nemen wanneer we willen. Er is geen horeca aanwezig in het gebied, dus neem zelf voldoende drinken en lunch mee. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn (bij het bezoekerscentrum). Als er interesse is kunnen we achteraf nog een drankje doen in de horeca-gelegenheid die naast de parkeerplaats ligt.

Over de workshop:
De fotografe die de workshop begeleidt is Arianne Stok van stokedphoto. Tijdens de workshop zal ze ingaan op de basisinstellingen van je camera en specifiek op de beginselen van dieren- en  natuurfotografie. De workshop is uitermate geschikt als je in de praktijk vertrouwder wil worden met het instellen van je eigen camera voor het fotograferen van dieren (en natuur) in één van de mooiste Nederlandse duingebieden. Geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen.

Tijdens de workshop zullen we 100% zeker herten gaan zien (en veel ook!) en bezoeken we ook de plek waar de kans op het fotograferen van vossen het grootst is. Je mag in dit gebied ook los van de paden lopen waardoor je meer vrijheid en mogelijkheden hebt bij het fotograferen.

Arianne heeft ruime ervaring met alle soorten fotografie. Wil je wat van haar portfolio zien? Kijk eens op haar website of één van haar instagram-accounts voor een indruk:

www.stokedphoto.nl
www.instagram.com/stokedphoto
www.instagram.com/stokedphoto.traveltheworld


Wat heb je nodig voor de workshop:

  • Digitale spiegelreflexcamera (ook de beginnersmodellen) of compactcamera met uitgebreide instelmogelijkheden.
  • Wat zoombereik wordt aanbevolen (vooral voor de herten; bijvoorbeeld 200 mm), maar met een standaard kitlens (meestal 18-55 mm) kun je ook al hele mooie foto’s maken!
  • We lopen gedurende de dag door een flink deel van het gebied heen; makkelijk zittende kleding en stevige (wandel)schoenen zijn dan ook aan te raden.
  • Zelf voldoende eten en drinken meenemen.

Over de Amsterdamse Waterleidingduinen:
Een prachtig en afwisselend natuurgebied van bijna 3400 hectare (ongeveer 5 km breed en 10 km lang) dat ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. Hier wordt 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam voorgezuiverd. Natuur en het zuiveren van water gaan hier al sinds 1853 mooi samen. Inmiddels landelijk bekend geworden door de grote populatie damherten en de vossen die zich soms relatief makkelijk laten zien.

Daarnaast is het gebied landschappelijk gezien heel boeiend. Er zijn heel verschillende landschapstypen te zien: van typisch Hollands duinlandschap met stuifduinen vlak aan de kust, tot uitgestrekte duindoornbossen in de valleien en een bosgebied van ruim 500 hectare. Ook zijn er (uiteraard) veel watergebieden. Het AWD heeft door deze variatie een zeer rijke flora, fauna en insectenpopulatie. Een aantrekkelijke bijkomstigheid is, dat er in dit gebied gestruind mag worden. We hoeven dus niet op de paden te blijven.

Aan zoogdieren is het damhert, ree en vos rijkelijk vertegenwoordigd. Kleine roofdieren zoals de hermelijn, wezel en bunzing zijn in kleinere aantal aanwezig. In de zomer zijn er veel soorten libellen te vinden, vele bijzondere vogels zoals Blauwborst en Roodborsttapuit. Ook komen er bijna 1000 soorten paddenstoelen in dit gebied voor, alsmede veel soorten mossen en korstmossen. In de winter zie je er regelmatig wintergasten zoals Wilde Zwanen, Zaagbekken en Brilduikers. Er worden ook heel regelmatig IJsvogels gezien.

In het natuurgebied krijgt de natuur nu vrij spel, het gebied staat weer onder invloed van de zee. Door wind en storm nemen de duinen nog regelmatig zout water op. Onder invloed van de wind en het water ontwikkelen kleine strandduinen zich tot grotere duinen. De buitenduinen kenmerken zich door zoutminnende flora en fauna, zoals de typische helm, zeeraket en zeemelkdistel.

Landinwaarts nemen de bossen, struwelen en beschutte valleien sterk toe. Dit heeft als gevolg dat er meer vogels en zoogdieren landinwaarts leven. Jaarlijks broeden er ongeveer 100 vogelsoorten waaronder duinvogels als de roodborsttapuit en de braamsluiper, maar ook rietvogels zoals de blauwborst en de rietzanger komen er voor.

Het bezoekerscentrum is gevestigd in een voormalig pompstation, wat vroeger het water vanuit het duin naar het waterzuiveringsterrein Leiduin pompte. Je ziet de grote pompen nog staan. In de vloer zit een doorzichtige plaat waardoor je de grote buizen in de kelder ziet liggen. Ook is er een winkeltje met streekproducten, leuke boeken en natuurspeelgoed voor kinderen.