Single Event – Fotografie Workshop (Basis)

Leer je camera beter kennen en mooiere foto’s maken tijdens deze Basis Fotografie Workshop! Wil je ook (beter) leren fotograferen, unieke konikpaarden en heckrunderen vastleggen en ondertussen andere gezellige singles leren kennen? Ga dan mee met deze Fotografie workshop!

We gaan naar een uniek natuurgebied in Nederland, de Oostvaarderplassen. Deze vormen het groote moerasgebied van Nederland met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. Hier leven niet alleen ontelbare vogels maar ook honderden Heckrunderen, konikpaarden en edelherten.

De workshop is uitermate geschikt als je in de praktijk vertrouwder wil worden met het instellen van je eigen camera. Geschikt voor beginnende en wat gevorderde fotografen. De fotografe die de workshop begeleidt is Arianne Stok van stokedphoto. Tijdens de workshop zal ze ingaan op de basisinstellingen van je camera en specifiek op de beginselen van dieren- en  natuurfotografie.

Datum: Zondag 9 juli 2017

Plaats: Oostvaardersplassen

Prijs: € 39,00
(voor deelnemers aan de vorige Basis Fotografie Workshop: € 20,00)

*** VOL ***

De workshop zal in het najaar nogmaals georganiseerd worden.

Programma & Info Gebied

Programma zondag 9 juli:

10.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en korte uitleg
10.30 uur: Fotografie Workshop in de Oostvaardersplassen
16.00 uur: Einde van het programma

Onderweg kunnen we een of meerdere korte pauzes nemen wanneer we willen. Er is geen horeca aanwezig in het gebied zelf, dus neem zelf voldoende drinken en lunch mee. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Als er interesse is kunnen we achteraf nog een drankje doen.

Over de workshop:
De fotografe die de workshop begeleidt is Arianne Stok van stokedphoto. Tijdens de workshop zal ze ingaan op de basisinstellingen van je camera en specifiek op de beginselen van dieren- en  natuurfotografie. De workshop is uitermate geschikt als je in de praktijk vertrouwder wil worden met het instellen van je eigen camera. Geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen.

Arianne heeft ruime ervaring met alle soorten fotografie. Wil je wat van haar portfolio zien? Kijk eens op haar website of één van haar instagram-accounts voor een indruk:

www.stokedphoto.nl
www.instagram.com/stokedphoto
www.instagram.com/stokedphoto.traveltheworld


Wat heb je nodig voor de workshop:

  • Digitale spiegelreflexcamera (ook de beginnersmodellen) of compactcamera met uitgebreide instelmogelijkheden.
  • Wat zoombereik wordt aanbevolen (vooral voor de dieren; bijvoorbeeld 200 mm), maar met een standaard kitlens (meestal 18-55 mm) kun je ook al hele mooie foto’s maken!
  • We lopen gedurende de dag door een flink deel van het gebied heen; makkelijk zittende kleding en stevige (wandel)schoenen zijn dan ook aan te raden.
  • Zelf voldoende eten en drinken meenemen.

Over de Oostvaardersplassen:
De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa. De geschiedenis van de Oostvaardersplassen is verbluffend. Toen in 1968 de Flevopolder was drooggemalen, bleef dit natte deel ongebruikt. De natuur greep haar kans en er ontstond een moeras met plassen, rietvelden en wilgenbossen. Vanaf het begin heeft het gebied de mens verrast en geboeid. De natuur staat er op eigen benen, en kent een volledige kringloop. Dat leidt tot bijzondere natuurwaarden, maar ook tot een nieuwe relatie tussen mens en natuur. Niet eerder zijn de ethische en juridische aspecten van natuurbeheer zo goed onderzocht.

De Oostvaardersplassen vormen het grootste moerasgebied van Nederland. De natuur heeft hier vrij spel. Ontelbare vogels hebben bezit genomen van het gebied. Ganzen, lepelaars en aalscholvers wisten de Oostvaardersplassen te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Zelfs de zeearend broedt hier sinds een paar jaar weer. Om graslanden tot ontwikkeling te brengen zijn er Heckrunderen, konikpaarden en edelherten in het gebied losgelaten. Met elkaar leven deze dieren hier een natuurlijk leven, op een plek waar de natuur het voor het zeggen heeft.

Kenmerkend voor de Oostvaardersplassen – naast de vele vogels – zijn de grote grazers, die van oorsprong in ons land thuishoren. Edelherten, konikpaarden en Heckrunderen leven op een natuurlijke manier in wilde kuddes en spelen een sleutelrol in de natuurlijke dynamiek van het gebied. Heckrunderen houden met hun graasactiviteiten het grasland in de Oostvaardersplassen open. De grote kuddes koeien en hun jongen zijn niet te missen op een wandeling door de vlaktes. De stieren zijn vaak alleen of in kleinere groepjes te vinden, in afwachting van de bronsttijd, wanneer tochtige koeien langkomen om gedekt te worden.
Ook konikpaarden lopen vrij rond in het gebied. Met harems van soms wel vijftien paarden houden ze het halfdroge landschap open. Vooral in het voorjaar zijn er veel veulens te bewonderen. Edelherten houden met hun gegraas vooral het struikgewas in toom. In de bronsttijd in de herfst trekken de herten met hun indrukwekkende geburl de aandacht van de hinden. Soms levert de strijd tussen de herten spectaculaire gevechten op.

 

Inclusief

Inclusief

  • Ontvangst met koffie/thee
  • Fotografie workshop begeleid door Arianne van stokedphoto
  • Begeleiding van Funbreaks
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Lunch en drinken zelf meenemen voor onderweg

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 40 t/m 65 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 4 – maximaal 10

Boekingen op dit moment: 10 deelnemers
(3 mannen / 7 vrouwen)

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Parkeren kan er gemakkelijk op het parkeerterrein. Met het OV is deze plaats slecht bereikbaar, we raden je aan om dan met iemand te carpoolen. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking en betaling.

Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je een oproep doen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks. Hier kunnen jullie samen overleggen en afspraken maken.