Single Event – Touren over de Veluwe met een scooter

Stap op een hippe scooter en ga mee de Veluwe ontdekken! We maken een afwisselende tocht waarbij de hoogtepunten als de Posbank, de schaapskooi, de vergezichten en de Schotse Hooglanders natuurlijk niet ontbreken.

Heerlijk zoeven met de wind door je haren! Deze middag haan we op pad op geruisloze, natuurvriendelijke, elektrische scooters over de Veluwezoom. We stoppen bij eeuwenoude kastelen, genieten van de prachtige vergezichten over de heide, de bekende Zijperberg en de Rhedense schaapskooi.  Je hoeft geen helm op de VeluweScooter te dragen, een (auto of brommer) rijbewijs is wel verplicht. Als je deze niet hebt kun je mee op een E-bike!

Bijna aan het einde maken we een tussenstop bij Paviljoen de Posbank voor een Veluws plankje. Dat bestaat uit Veluwse droge worst, Coppu du Veluwe en bitterballen met een Veluws Biertje (of fris) naar keuze.

Datum: Zaterdag 24 juni 2017

Plaats: Rheden/Veluwe

Prijs: € 47,50

Programma

Programma zaterdag 24 juni:

13.45 uur: Verzamelen
14.00 uur: Vertrek met de Veluwescooters
15.30 uur: Veluws Plankje met Veluws Biertje bij een Paviljoen
17.00 uur: Einde van het programma

Info gebied
De Veluwezoom is het oudste Nederlandse Nationale Park. Het Nationaal Park Veluwezoom is eigendom van de Vereniging van Natuurmonumenten. Het is met 5000 hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland.

Het bestaat uit bos, heide, stuifzand en landgoederen met landbouwgrond en herbergt een grote variëteit aan planten en dieren. Het heuvelachtige landschap is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het hoogste punt ligt 110 meter boven NAP; het wordt in hoogte slechts overtroffen door de heuvels in Zuid-Limburg. In 1930 kreeg de Veluwezoom als eerste natuurgebied in Nederland de status van Nationaal Park. Met name in het zuidoosten, waar ook het bezoekerscentrum ligt, zijn veel voorzieningen voor fietsers, wandelaars en ruiters aanwezig. Nationaal Park Veluwezoom maakt deel uit van de Veluwe, een groter natuurgebied dat zich uitstrekt van de IJssel tot de Gelderse Vallei en van de Rijn tot Harderwijk.

Inclusief

Inclusief

  • Gebruik van een Veluwescooter
  • Veluws Plankje, bestaande uit Veluwse droge worst, Coppu du Veluwe en bitterballen
  • Veluws biertje (of fris) naar keuze
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 59 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 5 – maximaal 10

Boekingen op dit moment: 5 deelnemers
(2 mannen / 3 vrouwen)

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Parkeren is gratis. Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je een oproep doen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks. Hier kunnen jullie samen overleggen en afspraken maken.