Single Event – Vuurwerkfestival met bbq

Lekker genieten aan het strand en van de spectaculaire vuurwerkshows kijken tijdens het Vuurwerkfestival met BBQ! Met een groep singles samen lekker barbecuen (met kleine bbq’s op tafel) en daarna gezellig borrelen en je ogen uitkijken bij het schitterende vuurwerk!

Het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen is een uniek evenement met twee vuurwerkshows per avond. Verschillende landen strijden elk jaar in de zomer om de Vuurwerktrofee Scheveningen. We hebben een mooi arrangement kunnen samenstellen bij een strandtent op Scheveningen waar we voor de shows lekker gaan barbecuen. En uiteraard hebben we vanaf daar een schitterend uitzicht op de vuurwerkshows!

Tijdens de 2 vuurwerkshows van de avond (21.45 uur en 22.30 uur) wordt het vuurwerk afgestoken vanaf een ponton in de zee. Vanaf het terras van de strandtent hebben we een fantastisch uitzicht op dit unieke evenement!

Datum: Zaterdag 19 augustus 2017

Plaats: Scheveningen

Prijs: € 39,50

*** LAST MINUTE: NOG 1 PLEK VRIJ ***
Vul het formulier in om snel deze plek te boeken!
Je ontvangt daarna zo snel mogelijk de bevestiging per mail.

Programma zaterdag 19 augustus:

Tussen 19.00 – 20.00 uur: Ontvangst en kennismaking
Circa 20.00 uur: Do It Yourself – BBQ
Na de bbq blijven we lekker op het terras zitten om onder het genot van een drankje naar de vuurwerkshows te kijken. Tijdens de avond zijn 2 drankjes inbegrepen, overige dien je zelf af te rekenen.

Vanaf 19.00 maken we onder het genot van een drankje alvast kennis met elkaar. Rond 20.00 uur starten we met de BBQ. Dit is een Do It Yourself BBQ waarbij kleine bbq’s op tafel staan en je samen alles kunt bereiden. Hierbij heb je keuze uit diverse vlees- en visgerechten om op de bbq te leggen en uiteraard zijn er diverse sauzen en bijgerechten.

BBQ Inclusief:
Hamburger, gemarineerde kipsaté, kalkoen merguez, kabeljauw, gamba’s
Frites
Maiskolf
Kruidenboter
Aardappelsalde
American Coleslaw
Diverse sauzen

Wanneer je vegetarisch bent is er een alternatieve bbq (haloumi kaas, hamburger, groentespies, avocado en champignons). Dit dient wel van te voren gereserveerd te worden, je kan je keuze aangeven op het reserveringsformulier.


Vuurwerkfestival Scheveningen
Vuurwerkfestival Scheveningenis een spectaculair evenement met twee vuurwerkshows per avond. Verschillende landen strijden elk jaar in de zomer om de Vuurwerktrofee Scheveningen. Het eerste vuurwerk wordt iedere avond rond 21:45 uur afgeschoten. Het tweede vuurwerk gaat daarna om ongeveer 22:30 uur de lucht in. Rond het Vuurwerkfestival zijn er allerlei gratis activiteiten en optredens op de boulevard en het Kurhausplein in Scheveningen.

Locatie
De pijlen worden afgeschoten vanaf een drijvend ponton dat ca. 275 meter van de Pier ligt en 275 meter van het strand. Het platform wordt een half uur voor aanvang door twee sleepboten vanuit de Scheveningse Haven naar z’n positie gebracht. De sleepboten met ponton kunnen tot windkracht 6 uitvaren. Bij sterke wind bestaat de mogelijkheid dat het vuurwerk op last van de Provincie Zuid-Holland wordt afgelast. Ons event met het barbecuen en borrelen gaat dan wel gewoon door.

Jury
Een onafhankelijke jury beoordeelt al vele jaren de verschillende vuurwerken op het festival. De jury let er op dat het vuurwerk voor minimaal 80 procent uit exponenten uit het betreffende land bestaat, dat ieder landenteam hetzelfde budget gebruikt, dat er per vuurwerk maximaal 2000 eenheden worden afgeschoten en dat de lengte van iedere vuurwerkshow tussen de 10 en 13 minuten bedraagt. Verder letten de juryleden op de volgende criteria: diversiteit in kleur en vorm, originaliteit, opbouw en opeenvolging van de stukken. De einduitslag wordt na de tweede show op de laatste dag van het evenement, rond 23:30 uur, bekendgemaakt via de luidsprekers op de boulevard.

Geschiedenis Vuurwerkfestival Scheveningen
Scheveningen heeft een uitgebreide traditie als het om vuurwerk gaat. In 1907 werd al van het eerste vuurwerk melding gemaakt. Vanaf 1947 werd er jarenlang op elke donderdag vuurwerk afgeschoten. Het ging er toen wel anders aan toe dan nu: ‘mechanisch vuurwerk’ werd vanaf palen op het strand afgevuurd. Vanaf het strand werden ook de ‘bommen’ afgeschoten. Tegenwoordig is dat niet meer mogelijk. Na een periode van afvuren vanaf de Scheveningse Pier is er de laatste jaren gebruikgemaakt van een drijvend ponton om het vuurwerk van af te vuren. Dit platform wordt dagen van tevoren vanuit de Rotterdamse haven naar Scheveningen gesleept.