Activiteiten Ardennen

Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden in de accommodatie en in de omgeving om lekker te ontspannen of juist actief bezig te zijn. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden voor outdoor activiteiten (van te voren bij te boeken) en van wat er nog allemaal meer te doen is in de omgeving.

Outdoor Activiteiten (bij te boeken via Funbreaks)

Onderstaande activiteiten kun je van te voren al boeken via Funbreaks. Je hebt dan de zekerheid dat je aan de geboekte activiteiten kan deelnemen. Pas later boeken kan betekenen dat de activiteit vol is of er geen plek meer is in de groep bij de andere Funbreakers. De activiteiten worden begeleid door ervaren en goed opgeleide instructeurs die echt een passie hebben voor outdooractiviteiten.

De outdoor activiteiten kunnen uiteraard alleen op speciale outdoor locaties in de natuur plaatsvinden zoals bijv. een steengroeve bij het klimmen & abseilen. De locaties liggen allemaal op een afstand van tussen de 20 en 35 minuten rijden. Je gaat carpoolend samen met de andere deelnemers hier naar toe.

Klimmen & Abseilen – € 32,50
Een klimwand van blauwsteen met meerdere klimroutes van verschillende moeilijkheidsniveaus (en dus voor iedereen geschikt) en een abseil met een hoogteverschil van zeker 20 meter. Maak kennis met het sportklimmen onder begeleiding van een bergsportinstructeur. Carrière Dieupart is één van de mooiste klimlocaties in de Ardennen. Alles gebeurt onder deskundige begeleiding en met veilig materiaal (klimgordel, klettersteigset en helm).

Kajakken – € 20,00
Ontdek de Ardennen per kajak. Op de rivier de Amblève is tussen Coo en Cheneux een kajaktraject van 9 kilometer (stroomafwaarts). Zelfstandig kajakken in een één- of tweepersoons kajak. Vanaf het eindpunt in Cheneux rijdt er een bus terug naar de opstapplaats in Coo, dit ticket is ook inbegrepen. Deze activiteit is zonder instructeur, je kunt zelf de route volgen. Het kajakken is uiteraard afhankelijk van de waterstand. Mocht er onverhoopt niet voldoende water staan en het kajakken niet door kan gaan dan krijg je deze kosten uiteraard gewoon terug.

Challenge Parcours – € 32,50
Je maakt een spannende en uitdagende tocht door de bossen rondom de steengroeves. Onderweg krijg je te maken met meerdere hindernissen over land en over water, zoals diverse touwbruggen, hoogteparcours en een spectaculaire tokkel aan het einde. Samen met de instructeur wordt een route gevolgd en wordt er uitleg gegeven over de beste manier om de hindernissen te nemen. Maar gaal je de overkant zonder nat pak? Gegarandeerd plezier tijdens deze enerverende activiteit. Dit parcours is toegankelijk voor iedereen, zolang je goede zin hebt en een beetje sportief aangelegd bent.

Via Ferrata – € 30,00
Op de Via Ferrata of Klettersteig worden grenzen verlegd. Bij deze uitgezette route volg je de rotswand via staalkabels en beugels. Maak onderweg 2 x een ravijnoversteek op 60 meter hoogte en over een Himalayabrug. Het indrukwekkend uitzicht op deze hoogte geeft een heuse adrenalinekick! Een pareltje in de steengroeve Dieupart en deze route is uniek in België. Alles gebeurt uiteraard onder deskundige begeleiding en met veilig materiaal (klimgordel, klettersteigset en helm).

Speleologie – € 35,00
Gekleed in waterdichte pakken en helmen met lampjes wordt er een tocht gemaakt onder de grond. Hierbij klauteren en kruipen we door zalen en gangen waarbij af en toe leuke hindernissen moeten worden genomen. Uiteraard wordt deze activiteit begeleid door een instructeur die de weg in de grot goed kent. Dit is dus geen toeristische wandeling in een grot maar een echte outdooractiviteit. Van tijd tot tijd wordt er wat lenigheid gevraagd om je door smalle doorgangen te wurmen of langs steile wanden te klimmen of af te dalen. Een unieke belevenis!

Nog veel meer te doen in de omgeving…

Wellness in de groepsaccommodatie
In de accommodatie zelf is er een heerlijk verwarmd binnenzwembad (met open deuren naar het terras). Ook kun je lekker ontspannen in de ruime sauna (6-8 persoons)

Wandelen
Onder in de tuin loop je zo het wandelpad op waar je een mooie ronde om het stuwmeer kunt lopen, deze ronde is circa 2 km. Er zijn ook diverse wandelroutes in de omgeving dus zowel een korte of lange wandeling behoort tot de mogelijkheden. 

Waterfietsen over het stuwmeer (1 km)
Aan de andere kant van het stuwmeer Lac des Doyards kunnen waterfietsen gehuurd worden voor een rondje over het meer.

Watervallen van Coo (17 km)
De watervallen van Coo zijn één van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen. De waterval heeft een hoogte van 15 meter en behoort daarmee tot de hoogste van België. Op zomeravonden wordt de waterval verlicht.

Mountainbiken – € 19,50 (halve dag) Coo (17 km)
De Ardennen zijn bij uitstek geschikt om te mountainbiken. Huur een mountainbike en ondek zo de omgeving. Er zijn verschillende routes beschikbaar. De routes gaan door de bossen en over onverharde paden. Steile klimmen en spectaculaire afdalingen. Bepaal je eigen tempo en vergeet niet af en toe te genieten van de prachtige uitzichten. Een activiteit waarbij je vaak niet schoon blijft maar dat hoort er nou eenmaal bij. Iedereen krijgt verplicht een helm op. 

Paintballen Coo (17 km)
Paintballen op een volledig natuurlijk terrein midden in een dennebos van meer dan 20.000m².

Abdij van Stavelot (17 km)
De Abdij van Stavelot is een voormalige abdij van benedictijner monniken in de Belgische stad Stavelot en staat op de erfgoedlijst van Wallonië staat. In het Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps (in de prachtige, overwelfde kelders van de abdij,) wordt de prestigieuze geschiedenis van het circuit opnieuw levendig voorgesteld. De Formule 1-westrijd, maar ook de heldenfeiten van de 24 uren motor- en autorennen, krijgen hier een nieuwe dimensie. De abdij in Romaanse stijl is in het midden van de 7de eeuw gesticht door Sint-Remacle en verwoest tijdens de Revolutie (eind van de 18de eeuw). Het bouwwerk staat rondom twee binnenplaatsen, die zijn onderverdeeld in die van het wereldse leven (de dienstgebouwen) en die van het geestelijke leven van de orde (religieuze gebouwen).

Burcht van Burg-Reuland (23 km)
Bezoek een van de mooiste en grootste kastelen in de Ardennen, het fort van Reuland. Ontdek te midden van het groen de ruïnes en restauraties van een gebouw uit de 9e eeuw. Ook Karel De Grote verbleef er. De burchtruïne ligt op een heuvel en wordt aan de oostzijde, zuidzijde en westzijde omgeven door daling van het grondniveau.

Karten Spa-Francorchamps (25 km)
Karten op het mooiste racecircuit van de wereld. De kartbaan ligt binnen in het circuit en is 1,1 km lang.

Bierbrouwerij d’Achouffe (26 km)
Deze bierbrouwerij, gelegen in het hartje van de groene Ardennen, werd opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in het brouwen van speciale hoge kwaliteitsbieren. De producten zijn gemakkelijk herkenbaar aan de sympathieke kabouter die onze etiketten siert. Tijdens het weekend is precies de Grande Choufferie, met diverse bandjes.

Chocolademuseum Erezee (28 km)
Chocolatier Defroidemont in Érezée, befaamd in België en producent van 100% ambachtelijk bereide pralines vervaardigd uit cacaoboter. Slenter door het museum, neem een kijkje in het atelier waar de chocolade gemaakt wordt én er moet natuurlijk even geproefd worden!

Grotten van Hotton (42 km)
Natuurlijk erfgoed, ook wel de Grotten van Duizend-en-één-Nacht genoemd. Met een gids ga je 500 treden afdalen (tot 70 meter diepte). De grot bestaat uit een gangenstelsel die je langs diverse zalen brengt met verschillende kleuren stalactieten (hangende druipstenen), stalagmieten (staande druipstenen) en gordijnen (brede sluiers van kalk langs de wanden).