Single Event – Blokarten & Borrelen

Blokarten, blowkarten, strandzeilen. Hoe je het ook noemt: het is onwijs leuk! Door de vele animo organiseren we dit event gewoon nog een keer dit jaar, dit keer weer in Wijk aan Zee. Met flinke snelheid over het strand zeilen is echt een spectaculair gevoel. Een blokart is een karretje op drie wielen met zitruimte dicht bij de grond en in het midden bevindt zich de mast waar het zeil aan zit. Met het zeil kan worden gestuurd en wordt de snelheid bepaald. Deze middag gaan we met een leuke groep singles eerst blokarten en daarna nog gezellig borrelen!

We verzamelen eerst om vast kennis te maken met elkaar. Daarna krijgen we een korte uitleg en gaan we blokarten over het strand van Wijk aan Zee. Iedereen heeft deze keer een eigen blokart dus kan lekker lang over het strand scheuren! Na het blokarten moet er natuurlijk nog even nagepraat worden over de avonturen. We gaan met z’n allen gezellig borrelen in een strandtent. Onder het genot van een drankje en een lekker bittergarnituur kan iedereen zijn stoere verhalen kwijt.

Er is last minute 1 plek vrijgekomen – online boeken kan t/m 11:15 uur!

Datum: Zaterdag 24 september 2022

Leeftijdsgroep: 45-69 jaar

Plaats: Wijk aan Zee

Prijs: € 50,00

Programma

Tussen 12.45 – 13.15 uur: Verzamelen (wie wil kan nog even wat drinken)
Vervolgens instructie en Blokarten
Circa 14.45 uur: Borrelen in een strandtent, incl. 1 drankje en bittergarnituur

We verzamelen bij een strandtent. Wie wil kan binnen (als er plek is) nog even wat drinken. Vervolgens lopen we naar de blokarts en krijgen we uitleg van de instucteurs. Hierna stappen we in de blokart om het geleerde in praktijk te brengen en heerlijk over het strand te zoeven! Iedereen heeft een eigen blokart tot zijn beschikking! We hebben een uur de tijd en dat is zeker lang genoeg om flink wat rondjes te maken. Hierna gaan we gezellig borrelen in de strandtent en kunnen we napraten over onze uitgehaalde capriolen. Er wordt rondgegaan met een lekker bittergarnituur en 1 drankje is inbegrepen (koffie, thee, frisdranken, tapbier, huiswijn). Wie na de tijd nog wil blijven zitten kan nog een drankje bestellen op eigen rekening.

Blokarten
Een blokart is een karretje op drie wielen met zitruimte dicht bij de grond. Zo wordt het gewicht goed verdeeld tijdens het blokarten en ligt het zwaartepunt laag, zodat men niet direct omvalt wanneer de zeilen wind vangen. In het midden bevindt zich de mast waar het zeil aan zit. Een belangrijk onderdeel van de blokart, want hiermee kan worden gestuurd en snelheid worden bepaald.

De ervaren instructeur legt je voor we beginnen op een rustige manier de techniek uit, zodat iedereen veilig aan de slag kan. Er zijn verschillende zeilmaten waardoor ook bij weinig wind en onder bijna alle omstandigheden geblokart kan worden. Ook bij regen gaat het dus gewoon door. Alleen als er écht te weinig wind is zal het waarschijnlijk verplaatst worden.