Single Event – Blokarten & Borrelen

Blokarten, blowkarten, strandzeilen. Hoe je het ook noemt: het is onwijs leuk! Door de vele animo organiseren we dit event ook dit jaar weer in het voorjaar en najaar. Met flinke snelheid over het strand zeilen is echt een spectaculair gevoel. Een blokart is een karretje op drie wielen met zitruimte dicht bij de grond en in het midden bevindt zich de mast waar het zeil aan zit. Met het zeil kan worden gestuurd en wordt de snelheid bepaald. Deze middag gaan we met een leuke groep singles eerst blokarten en daarna nog gezellig borrelen!

We verzamelen eerst om vast kennis te maken met elkaar. Daarna gaan we een uur blokarten over het strand van ‘s-Gravenzande. Dit ligt net iets boven Hoek van Holland en is het breedste strand van Zuid-Holland waar je mag blokarten! Je deelt de blokart met iemand anders (je gaat steeds om en om blokarten), zodat je tussen de rondes door even bij kan komen en naar de capriolen van de anderen kan kijken. Na het blokarten moet er natuurlijk nog even nagepraat worden over de avonturen. We gaan met z’n allen gezellig borrelen in een strandtent. Onder het genot van een drankje en een lekker bittergarnituur kan iedereen zijn stoere verhalen kwijt.

Datum: Zondag 14 juni 2020

Plaats: ‘s-Gravenzande

Prijs: € 47,50

Uiteraard houden we bij alle events de geldende maatregelen en richtlijnen aan zoals vastgesteld door de Rijksoverheid en het RIVM. Kijk op onze speciale pagina over Corona voor meer informatie en de maatregelen die we aanhouden.

Programma

14.00 – 14.45 uur: Verzamelen en kennismaken onder het genot van een drankje
14.45 uur: Instructie en vervolgens een uur Blokarten (om en om in een blokart)
16.00 uur: Borrelen in een strandtent, incl. 2 drankjes en bittergarnituur

We verzamelen bij een strandtent, waar onder het genot van een drankje kennis met elkaar gemaakt kan worden. Vervolgens krijgen we uitleg en stappen we in de blokart om het geleerde in praktijk te brengen en heerlijk over het strand te zoeven! We delen de blokarts met z’n tweeën, je gaat dus om de beurt in de blokart. We hebben een uur de tijd en dat is zeker lang genoeg om flink wat rondjes te maken. Hierna gaan we gezellig borrelen in de strandtent en kunnen we napraten over onze uitgehaalde capriolen. Bij mooi weer lekker buiten en bij wat minder weer lekker warm binnen. Er wordt rondgegaan met een lekker bittergarnituur en 2 drankjes zijn inbegrepen (koffie, thee, frisdranken, tapbier, huiswijn). Wie na de tijd nog wil blijven zitten kan nog een drankje bestellen op eigen rekening.

Blokarten
Een blokart is een karretje op drie wielen met zitruimte dicht bij de grond. Zo wordt het gewicht goed verdeeld tijdens het blokarten en ligt het zwaartepunt laag, zodat men niet direct omvalt wanneer de zeilen wind vangen. In het midden bevindt zich de mast waar het zeil aan zit. Een belangrijk onderdeel van de blokart, want hiermee kan worden gestuurd en snelheid worden bepaald.

De ervaren instructeur legt je voor we beginnen op een rustige manier de techniek uit, zodat iedereen veilig aan de slag kan. Er zijn verschillende zeilmaten waardoor ook bij weinig wind en onder bijna alle omstandigheden geblokart kan worden. Ook bij regen gaat het dus gewoon door. Alleen als het écht windstil is zal het waarschijnlijk verplaatst worden maar dat komt echter zelden voor aan de kust.