Single Event – Blokarten & Borrelen

Blokarten, blowkarten, strandzeilen. Hoe je het ook noemt: het is onwijs leuk! Door de vele animo organiseren we dit event gewoon nog een keer dit jaar, dit keer weer in Wijk aan Zee. Met flinke snelheid over het strand zeilen is echt een spectaculair gevoel. Een blokart is een karretje op drie wielen met zitruimte dicht bij de grond en in het midden bevindt zich de mast waar het zeil aan zit. Met het zeil kan worden gestuurd en wordt de snelheid bepaald. Deze middag gaan we met een leuke groep singles eerst blokarten en daarna nog gezellig borrelen!

We verzamelen eerst om vast kennis te maken met elkaar. Daarna gaan we een uur blokarten over het strand van Wijk aan Zee. Je deelt de blokart met iemand anders (je gaat steeds om en om blokarten), zodat je tussen de rondes door even bij kan komen en naar de capriolen van de anderen kan kijken. Na het blokarten moet er natuurlijk nog even nagepraat worden over de avonturen. We gaan met z’n allen gezellig borrelen in een strandtent. Onder het genot van een drankje en een lekker bittergarnituur kan iedereen zijn stoere verhalen kwijt.

Datum: Zondag 27 oktober 2019

Plaats: Wijk aan Zee

Prijs: € 49,00

Er is 1 plek vrijgekomen. Als je voor 10.30 uur boekt dan kun je het boekingsformulier invullen en ontvang je gewoon nog een bevestiging per mail. Boek je daarna? Dan zijn we onderweg dus even bellen naar 06-24169523 en checken of de plek nog vrij is!

Programma & Info

Programma zondag 27 oktober:

12.30 – 13.00 uur: Verzamelen (wie wil kan nog even een kop koffie drinken)
13.15 uur: Instructie en vervolgens Blokarten
14.30 uur: Borrelen in een strandtent, incl. 2 drankjes en bittergarnituur

We verzamelen bij een strandtent, waar onder het genot van een kop koffie (eigen rekening) kennis met elkaar gemaakt kan worden. Vervolgens krijgen we uitleg en stappen we in de blokart om het geleerde in praktijk te brengen en heerlijk over het strand te zoeven! We delen de blokarts met z’n tweeën, je gaat dus om de beurt in de blokart. We hebben een uur de tijd en dat is zeker lang genoeg om flink wat rondjes te maken. Hierna gaan we gezellig borrelen in de strandtent en kunnen we napraten over onze uitgehaalde capriolen. Bij mooi weer lekker buiten in een loungehoek en bij wat minder weer lekker warm binnen. Er wordt rondgegaan met een lekker bittergarnituur en 2 drankjes zijn inbegrepen (koffie, thee, frisdranken, tapbier, huiswijn). Wie na de tijd nog wil blijven zitten kan nog een drankje bestellen op eigen rekening.

Blokarten
Een blokart is een karretje op drie wielen met zitruimte dicht bij de grond. Zo wordt het gewicht goed verdeeld tijdens het blokarten en ligt het zwaartepunt laag, zodat men niet direct omvalt wanneer de zeilen wind vangen. In het midden bevindt zich de mast waar het zeil aan zit. Een belangrijk onderdeel van de blokart, want hiermee kan worden gestuurd en snelheid worden bepaald.

De ervaren instructeur legt je voor we beginnen op een rustige manier de techniek uit, zodat iedereen veilig aan de slag kan. Er zijn verschillende zeilmaten waardoor ook bij weinig wind en onder bijna alle omstandigheden geblokart kan worden. Ook bij regen gaat het dus gewoon door. Alleen als het écht windstil is zal het waarschijnlijk verplaatst worden maar dat komt echter zelden voor aan de kust.

Inclusief

Inclusief

  • Een uur blokarten, inclusief helm (in een gedeelde blokart)
  • 2 Drankjes na het blokarten (koffie, thee, frisdranken, tapbier, huiswijn)
  • Bittergarnituur
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Kosten voor consumpties buiten het genoemde programma

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 59 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 20

Boekingen op dit moment: 19 deelnemers

                                          
47     31     55     47     46     53      49     46     42     50

                               
48     47     55     41     39     35      49     48     52     

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking. Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je overleggen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks.

Met de auto is de locatie goed bereikbaar en er kan gratis geparkeerd worden. Houdt er wel rekening mee dat het op mooie dagen erg druk kan zijn aan het strand. Met OV is de plek minder goed te bereiken, de dichtstbijzijnde bushalte is op 3 km afstand. We raden je aan om dan (deels) met iemand te carpoolen.