Single Event – Herfstwandeling Amerongen

Een echte herfstwandeling door de bossen met gekleurde bladeren en mooie paddestoelen. Heb je ook zin in een leuke middag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Loop dan gezellig met ons mee! Lekker banjeren door de gevallen bladeren en paddenstoelen zoeken! 

We maken een afwisselende herfstwandeling  van circa 8 km dus een niet al te lange wandeling (maar wél met wat klimmetjes). We lopen door de schitterende Amerongse Bossen met afwisselende statige beukenlanen en oude dennenbossen. We beklimmen de Amerongsche Berg van 69m boven NAP waar “De Eenzame Eik” op staat. Deze staat in het midden van het sterrebos, dat van origine de vorm van een wagenwiel met 8 spaken heeft. Verder lopen we langs “De Oude Eik” en hebben we een schitterend uitzicht vanaf de Elspeterberg. Een middag gezellig op pad met andere singles en lekker genieten van al het moois wat de herfst te bieden heeft!

Datum: Zondag 10 november 2019

Plaats: Amerongen

Prijs: € 10,00 (vroegboekprijs bij boeken t/m zaterdag 2 november, daarna € 12,50)

Dit event is voor de leeftijdsgroep 30-49 jaar. We organiseren ook een Herfstwandeling voor de leeftijdsgroep 45-65 jaar.

Programma & Info Gebied

Programma zondag 10 november:

10.30 – 11.00 uur: Verzamelen (wie wil kan nog een kop koffie drinken)
11.00 uur: Start wandeling
Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen
circa 14.00 – 14.30 uur: Einde wandeling en afsluitend drankje

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 8 km en gaat door de Amerongse Bossen en over de Amerongse Berg. De wandeling is niet zo lang maar er zitten wel een aantal klimmetjes in en wat stukken die “vals plat” zijn. We wandelen in een normaal rustig tempo en hebben ruim de tijd om rustig aan te doen. Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen. Er is geen horeca-gelegenheid in het gebied, dus neem zelf voldoende te drinken en eten mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn en doen hier samen nog een afsluitend drankje.  Het kan in de herfst uiteraard nat en modderig zijn in de bossen, dus houdt hier rekening mee met welke schoenen je aantrekt!

De Amerongse Bossen
Het Amerongse Bos is één van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Dat is op zichzelf niet zo bijzonder omdat de meeste bossen op de Heuvelrug pas ongeveer honderd jaar oud zijn. Het Amerongse Bos steekt hier echter met kop en schouders bovenuit: sommige grove dennen dateren uit 1770. Het bos dankt zijn leeftijd aan de kasteelheren van het in de Amerongse Bovenpolder gelegen kasteel Amerongen. Zij lieten het bos aanleggen om er te kunnen jagen. Naast zijn ouderdom heeft het Amerongse Bos nóg een bijzonderheid. Het bos ligt namelijk op de 69 meter hoge Amerongse Berg, het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug.

Aan de rand van het bos liggen oude akkers met enkele gerestaureerde tabaksschuren. In het bos wandel je afwisselend over statige lanen en langs reuzachtige beuken. Na een goede klim sta je bovenop de Elsterberg, een overblijfsel van de IJstijd. Bij helder weer kun je zelfs 20 kilometer voor je uit kijken. Je ziet de top van de Lange Jan in Amersfoort en de witte windmolens aan de dijk in de Flevopolder.

Inclusief

Inclusief

  • Wandeling door het Amerongse bos
  • Wat lekker voor onderweg
  • Een drankje na de wandeling (koffie, thee, fris, tapbier, huiswijn)
  • Begeleiding van Funbreaks tijdens het event
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Kosten voor overige consumpties

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 49 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 14

Boekingen op dit moment: 2 deelnemers

    
43     46

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking.

Parkeren kan gratis op de parkeerplaats. Wanneer deze vol is kun je iets verder terug parkeren op een andere parkeerplaats, dat is circa 8 minuten lopen. Met OV is de locatie ook prima te bereiken. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op circa 15 minuten loopafstand. Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je overleggen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks.