Single Event – Herfstwandeling Hollandsche Rading

Een echte herfstwandeling door de bossen met gekleurde bladeren en mooie paddestoelen. Heb je ook zin in een leuke middag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Loop dan gezellig met ons mee! Lekker banjeren door de gevallen bladeren en paddestoelen zoeken! 

We maken een afwisselende herfstwandeling  van circa 12 km. We lopen door de stille bossen van Hollandsche Rading en Lage Vuursche.  Verschillende bostypen wisselen elkaar af, we komen langs het Hilversums Wasmeer en door pannenkoekendorp Lage Vuursche.

Een middag gezellig op pad met andere singles en lekker genieten van al het moois wat de herfst te bieden heeft!

Datum: Zaterdag 26 oktober 2019

Plaats: Hollandsche Rading / Lage Vuursche

Prijs: € 12,50 (vroegboekprijs bij boeken t/m vrijdag 18 oktober is € 10,00)

Dit event is voor de leeftijdsgroep 45-65 jaar. We organiseren ook een Herfstwandeling voor de leeftijdsgroep 30-49 jaar.

Programma zaterdag 26 oktober:

11.00 – 11.30 uur: Verzamelen (wie wil kan nog een kop koffie drinken)
11.30 uur: Start wandeling
Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen
circa 15.00 – 15.30 uur: Einde wandeling en afsluitend drankje

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 12 km en gaat door de bossen van Hollandsche Rading en Lage Vuursche en langs het Hilversums Wasmeer. Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen. Als er plek is bij een horeca-gelegenheid onderweg kunnen we daar even pauzeren (maar dat kan door drukte wellicht niet). Neem zelf ook voldoende te drinken en eten mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn en doen hier samen nog een afsluitend drankje. We wandelen altijd in een normaal rustig tempo. Het gebied kan in de herfst uiteraard nat en modderig zijn, dus houdt hier rekening mee met welke schoenen je aantrekt!

Hollandse Rading en Lage Vuursche
De bossen rond Hollandsche Rading en Lage Vuursche behoren tot de mooiste van Nederland. Er is zoveel afwisseling, met vele soorten loof- en naaldbomen, eeuwenoude beuken en eiken, en prachtige, bijna Koninklijke lanen. Vooral bij een herfstzonnetje zijn de kleuren om te huilen zo mooi. Na een kilometer of vijf stuit je op het meer waaraan de wandeling haar naam dankt: het Hilversumse Wasmeer. Een mooi meertje, dat vroeger een heideven was en dat pas in de 20ste eeuw door bos werd omsloten. Het gebied rond het meer is wegens zijn kwetsbare oevervegetatie niet vrij toegankelijk. Zowel de oevers als het omliggende gebied worden begraasd door Schotse Hooglanders.