Single Event – Kajakken Kortenhoefse Plassen

We gaan deze zomer uiteraard weer een aantal keer lekker kajakken met een groep singles! Deze keer weer op de mooie Kortenhoefse Plassen. Lekker actief bezig zijn, vanaf het water genieten van de mooie natuur en ondertussen nieuwe mensen ontmoeten.

Na de ontvangst met koffie/thee en kennismaking stappen we in de kajak (1-persoons) of in een Canadese kano (2-persoons). In de slootjes en over de plassen met mooie waterlelies kun je prachtig varen. Op de Kortenhoefse Plassen mag je alleen met kajaks/kano’s en roeibootjes komen. Je kunt hier dus heerlijk rustig peddelen en genieten van een mooie dag op het water en in de natuur. Onderweg leggen we aan om te pauzeren.

Aan het einde kunnen we eventueel nog een afsluitend drankje doen. Een dag lekker actief en gezellig samen bezig zijn!

Datum: Zaterdag 3 juli 2021

Plaats: Kortenhoefse Plassen

Prijs: € 32,50 (1-persoonskajak (VOL) / 2-persoons Canadese kano (VOL))

We gaan ook Kajakken over de Dommel voor de leeftijdsgroep 40-65 jaar!

Programma

10.45 – 11.30 uur: Ontvangst en kennismaking met koffie of thee
11.30 uur: Vertrek met de kajaks en kano’s
Tussendoor pauze wanneer we willen
circa 15.30: Terugkomst en eventueel afsluitend drankje

Onder het genot van een kopje koffie of thee kan iedereen vast kennis met elkaar maken. Om circa 11.30 uur gaan we het water op. Je telefoon, sleutels en andere belangrijke zaken kunnen in een tonnetje dat in de kajak/kano mee kan.

We varen een mooie route van circa 8 kilometer. We varen in een rustig tempo en kunnen tussendoor pauzeren wanneer we willen. Er zijn diverse aanlegplekken onderweg dus onze zelf meegebrachte lunch kunnen we op de kant rustig nuttigen. Aan het einde komen we na een heerlijke tocht weer terug bij het beginpunt. Voor de liefhebbers kunnen we nog een afsluitend drankje doen op het terras. We varen op een rustig tempo en houden hierbij rekening met elkaar. Gezelligheid staat voorop!

De voorkeur voor een 1-persoonskajak of een 2-persoons Canadese kano kun je aangeven op het boekingsformulier. Indeling van de 2-persoons Canadese kano’s gebeurt ter plekke door jullie zelf, in overleg met elkaar.

Kortenhoefse Plassen

De Kortenhoefse Plassen zijn onderdelen van het Vechtplassengebied en is één van de rustigste plassen, die alleen voor kajaks/kano’s en roeibootjes toegankelijk is. Net als de andere Vechtplassen zijn de Kortenhoefse Plassen ontstaan door het afgraven van veen. Het veen werd weggestoken en op smalle stroken land te drogen gelegd. Je ziet deze oude legakkers en petgaten in het landschap terug. Op sommige plekken zijn de legakkers weggeslagen en zijn grote plassen ontstaan.

Het hoger gelegen Gooi drukt in dit gebied voedselarm en schoon grondwater omhoog. In dit zogenaamde kwelwater leven bijzondere planten. Op het water drijven bijvoorbeeld waterplanten als waterlelie en gele plomp. Soms ontstaan spontaan drijftillen van krabbenscheer en waterscheerling. Het gebied is rijk aan hooilandjes met planten als echte koekoeksbloem en dotterbloem.Veel water- en moerasvogels voelen zich thuis in dit waterrijke gebied. Ook zoogdieren als ree en de noordse woelmuis komen hier voor.