Single Event – Kajakken over de Dommel

We gaan deze zomer uiteraard weer een aantal keer lekker kajakken met een groep singles! Op deze zondag gaan we het water op bij Valkenswaard en volgen een route over de Dommel. Lekker actief bezig zijn, vanaf het water genieten van de mooie natuur en ondertussen nieuwe mensen ontmoeten!

Na de ontvangst met koffie/thee en kennismaking worden we met de bus naar het beginpunt gebracht. Daar stappen we in de kajak (1-persoons) of in een Canadese open kano (2-persoons, je zit op 1,5 meter afstand van elkaar) en volgen de rivier de Dommel. We varen door het natuurgebied de Malpie en langs het Dommeldal. Je kunt hier heerlijk rustig peddelen en genieten van een mooie dag op het water en in de natuur.  Ongeveer halverwege leggen we aan om te pauzeren en aan het einde drinken we gezellig samen nog een drankje. Een dag lekker actief en gezellig samen bezig zijn!

Datum: Zondag 30 augustus 2020

Plaats: Valkenswaard

Prijs:
1-persoonskajak € 33,00 (vol) / 2-persoons Canadese kano € 29,00 (nog 1 plek vrij)

Een andere keer mee? We hebben nog een extra event georganiseerd en gaan deze zomer ook Kajakken over de Kortenhoefse Plassen!

Programma

11.15 – 11.45 uur: Ontvangst en kennismaking met koffie of thee
12.00 uur: Vertrek naar het beginpunt en op pad met de kajak/kano
Ongeveer halverwege leggen we aan voor een pauze
circa 15.00-15.15: Terugkomst en een afsluitend drankje

Onder het genot van een kopje koffie of thee kan iedereen van te voren vast kennis met elkaar maken. Om 12.00 stappen we in de bus die ons naar het startpunt brengt en daar gaan we het water op. Je telefoon, sleutels en andere belangrijke zaken kunnen in een tonnetje dat in de kajak/kano mee kan.

We varen een mooie route van circa 8,5 kilometer. We varen in een rustig tempo en nemen ongeveer halverwege een pauze. Bij een aanlegplek kunnen we onze zelf meegebrachte lunch op de kant rustig nuttigen. Aan het einde komen we na een heerlijke tocht weer terug bij het beginpunt waar we samen nog een afsluitend drankje doen. We varen op een normaal tempo en houden hierbij rekening met elkaar. Gezelligheid staat voorop!

De keuze voor een 1-persoonskajak of een plek in een 2-persoons Canadese open kano kun je aangeven op het boekingsformulier. Indeling van de 2-persoons Canadese kano’s gebeurt ter plekke in overleg met elkaar.

De Malpie en Dommel bij Valkenswaard

De Malpie is een natuurgebied in de gemeente Valkenswaard. Het bestaat uit twee gedeelten. De Malpiebeemden is ongeveer 217 hectare groot. Het ligt tussen Valkenswaard en Borkel en Schaft en is in bezit van de Vereniging Natuurmonumenten. De Malpiebossen en natuurreservaat De Malpie is een aansluitend gebied van ongeveer 400 ha. Ongeveer 120 ha daarvan bestaat uit heide en vennen. Het gebied bestaat uit heide (de Malpiebergse heide) met prachtige vennen, de rivier de Dommel, en bosgebied. Uitgestrekte bossen, groene weilanden en fraai begroeide oevers zorgen voor een prachtige omlijsting van dit oude rivierenlandschap.