Single Event – Kajakken over de Dommel

We gaan deze zomer uiteraard weer een aantal keer lekker kajakken met een groep singles! Op deze zondag gaan we het water op bij Valkenswaard en volgen een route over de Dommel. Lekker actief bezig zijn, vanaf het water genieten van de mooie natuur en ondertussen nieuwe mensen ontmoeten!

Na de ontvangst met koffie/thee en de kennismaking worden we met de bus naar het beginpunt gebracht. Daar stappen we in de kajak (1-persoons) of in een Canadese open kano (2-persoons) en volgen de rivier de Dommel.

We varen door het natuurgebied de Malpie en langs het Dommeldal. Je kunt hier heerlijk rustig peddelen en genieten van een mooie dag op het water en in de natuur.  Als we terug zijn drinken we gezellig samen nog een drankje. Een middag lekker actief en gezellig samen bezig zijn!

Datum: Zondag 23 juli 2023

Plaats: Valkenswaard

Prijs: € 39,50 (1-persoonskajak / 2-persoons Canadese kano)

Programma

11.00 – 11.45 uur: Ontvangst en kennismaking met koffie of thee
12.00 uur: Vertrek naar het beginpunt en op pad met de kajak/kano
circa 14.30-15.00: Terugkomst en een afsluitend drankje

Onder het genot van een kopje koffie of thee kan iedereen van te voren vast kennis met elkaar maken. Om 12.00 stappen we in een bus die ons naar het startpunt brengt. Na uitleg over het kajakken/kanovaren gaan we het water op. Je telefoon en sleutels kunnen in een tonnetje die in de kano mee kan. Je andere spullen neem je zelf (in een rugzak of dichte tas) mee in de kajak/kano.

We varen een mooie route van circa 8,5 kilometer. We varen in een rustig tempo en kunnen onderweg pauzeren als we dat willen. Aan het einde komen we na een heerlijke relaxte tocht weer terug bij het beginpunt. Hierna doen we samen nog een afsluitend drankje. We varen op een normaal tempo en houden hierbij rekening met elkaar. Gezelligheid staat voorop!

De keuze voor een 1-persoonskajak of een plek in een 2-persoons Canadese open kano kun je aangeven op het boekingsformulier. Indeling van de 2-persoons Canadese kano’s gebeurt ter plekke door jullie zelf, in overleg met elkaar.

De Malpie en Dommel bij Valkenswaard
De Malpie is een natuurgebied in de gemeente Valkenswaard. Het bestaat uit twee gedeelten. De Malpiebeemden is ongeveer 217 hectare groot. Het ligt tussen Valkenswaard en Borkel en Schaft en is in bezit van de Vereniging Natuurmonumenten. De Malpiebossen en natuurreservaat De Malpie is een aansluitend gebied van ongeveer 400 ha. Ongeveer 120 ha daarvan bestaat uit heide en vennen. Het gebied bestaat uit heide (de Malpiebergse heide) met prachtige vennen, de rivier de Dommel, en bosgebied. Uitgestrekte bossen, groene weilanden en fraai begroeide oevers zorgen voor een prachtige omlijsting van dit oude rivierenlandschap.