Single Event – Kajakken Weerribben

We gaan lekker kajakken met een groep singles! Deze keer gaan we weer naar de Weerribben, een gebied waar we al meerdere keren heerlijk gevaren hebben. Lekker actief bezig zijn, vanaf het water genieten van de mooie natuur en ondertussen nieuwe mensen ontmoeten!

Na de ontvangst met koffie/thee (inclusief) en natuurlijk een kennismaking, stappen we in de kajak (1-persoons) of in een Canadese kano (2-persoons). In de Weerribben kun je prachtig varen. Eén groot, groen doolhof lijkt het hier. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Je kunt hier heerlijk rustig peddelen en genieten van een mooie dag op het water en in de natuur.  Ongeveer halverwege leggen we aan om te pauzeren waarna we onze tocht vervolgen. Aan het einde doen we nog gezellig samen een drankje (inclusief). Een dag lekker actief en gezellig samen bezig zijn!

Datum: Zondag 30 juni 2024

Plaats: Kalenberg (Weerribben)

Prijs: € 42,50

Programma

10.45 – 11.15 uur: Ontvangst en kennismaking met koffie of thee
11.30 uur: Vertrek met de kajaks en kano’s
Ongeveer halverwege leggen we aan voor een pauze
circa 15.30: Bij terugkomst een afsluitend drankje

Onder het genot van een kopje koffie of thee kan iedereen vast kennis met elkaar maken. Om 11.30 uur gaan we het water op. Je waardevolle spullen (telefoon, sleutels, portemonnee) kunnen in een gezamenlijk tonnetje dat meegaat. Andere spullen neem je zelf mee in de kajak of kano. Neem hiervoor een kleine tas of rugzak mee.

We varen een mooie route van circa 8 kilometer. We peddelen in een rustig tempo en nemen ongeveer halverwege een pauze. Bij een aanlegplek kunnen we onze eigen lunch op de kant rustig opeten. Aan het einde komen we na een heerlijke tocht weer terug bij het beginpunt. Daar doen we samen nog een afsluitend drankje op het terras. We varen op een normaal tempo en houden hierbij rekening met elkaar. Gezelligheid staat voorop!

De keuze voor een 1-persoonskajak of een plek in een 2-persoons Canadese kano (of geen voorkeur) kun je aangeven op het boekingsformulier. Indeling van de 2-persoons kano’s gebeurt ter plekke door jullie samen.

Weerribben
Moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden: de natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit. Maar schijn bedriegt, want elke meter grond is hier door de mens gemaakt. Nationaal Park Weerribben-Wieden is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Door het winnen van turf veranderde het landschap in een zompig gebied met waardevolle moerasnatuur. Kraamkamer van de otter, een slim en speels dier dat zich met een beetje geluk laat zien.

In Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je prachtig wandelen, fietsen en varen maar kajakken en kanovaren zijn het allermooiste. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Knobbelzwanen en purperreigers vliegen door de lucht, wat gespletsj in het water kán een otter zijn.

Eén groot, groen doolhof lijkt de Weerribben. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Je kunt er eindeloos dwalen, maar verdwalen lukt niemand. Want alle vaarten en vaartjes komen uiteindelijk altijd weer uit op de Kalenbergergracht.