Single Event – Kajakken Weerribben

We gaan deze zomer nóg een keer lekker kajakken met een leuke groep singles, dit keer in de Weerribben! Lekker actief bezig zijn, vanaf het water genieten van de mooie natuur en ondertussen nieuwe mensen ontmoeten.

Na de ontvangst met koffie/thee en kennismaking stappen we in de kajak (1-persoons of 2-persoons) of in een Canadese kano (2-persoons). In de Weerribben kun je prachtig varen. Eén groot, groen doolhof lijkt het hier. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Je kunt hier heerlijk rustig peddelen en genieten van een mooie dag op het water en in de natuur.  Onderweg leggen we aan om te pauzeren. Een dag lekker actief en gezellig samen bezig zijn!

Datum: Zaterdag 24 augustus 2019

Plaats: Kalenberg (Weerribben)

Prijs:
1-persoonskajak € 32,50 – vol
2-persoonskajak € 29,50 – vol
2-persoons Canadese kano € 29,50 – nog 1 plek vrij

Wil je last-minute nog mee en boek je na 08:00 uur op zaterdag? Vul dan eerst het boekingsformulier in en bel daarna naar 06-24169523 voor de adresgegevens.

Programma & Info gebied

Programma zaterdag 24 augustus:

10.45 – 11.30 uur: Ontvangst en kennismaking met koffie of thee
11.30 uur: Vertrek met de kajaks en kano’s
Tussendoor pauze wanneer we willen
circa 15.30: Terugkomst en eventueel afsluitend drankje

Onder het genot van een kopje koffie of thee kan iedereen vast kennis met elkaar maken. Om circa 11.30 uur gaan we het water op. Je telefoon, sleutels en andere belangrijke zaken kunnen in een tonnetje dat in de kajak/kano mee kan.

We varen een mooie route van circa 8 kilometer. We varen in een rustig tempo en kunnen tussendoor pauzeren wanneer we willen. Er zijn diverse aanlegplekken onderweg dus onze zelf meegebrachte lunch kunnen we op de kant rustig nuttigen. Aan het einde komen we na een heerlijke tocht weer terug bij het beginpunt. Voor de liefhebbers kunnen we nog een afsluitend drankje doen op het terras. We varen op een normaal tempo en houden hierbij rekening met elkaar. Gezelligheid staat voorop!

De voorkeur voor een 1-persoonskajak, een 2-persoonskajak of een 2-persoons Canadese kano kun je aangeven op het reserveringsformulier. Indeling van de 2-persoonskajaks en -kano’s gebeurt ter plekke.

Weerribben

Moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden: de natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit. Maar schijn bedriegt, want elke meter grond is hier door de mens gemaakt. Nationaal Park Weerribben-Wieden is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Door het winnen van turf veranderde het landschap in een zompig gebied met waardevolle moerasnatuur. Kraamkamer van de otter, een slim en speels dier dat zich met een beetje geluk laat zien.

In Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je prachtig wandelen, fietsen en varen (bijvoorbeeld met een fluisterboot), maar kanovaren is het allermooiste. Tussen muren van riet vaar je steeds verder het groen in, tot je alleen je eigen peddels en het gezang van rietzangers en karekieten hoort. Knobbelzwanen en purperreigers vliegen door de lucht, wat gespletsj in het water kán een otter zijn.

Eén groot, groen doolhof lijkt de Weerribben. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Je kunt er eindeloos dwalen, maar verdwalen lukt niemand. Want alle vaarten en vaartjes komen uiteindelijk altijd weer uit op de Kalenbergergracht.

Inclusief

Inclusief

  • Ontvangst en kennismaking met koffie of thee
  • Huur van de kajak/kano
  • Tonnetje om je spullen droog te houden
  • Wat lekkers voor onderweg
  • Begeleiding van Funbreaks
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Lunch en drinken voor onderweg
  • Overige drankjes

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 59 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 21

Boekingen op dit moment: 20 deelnemers

                              
51     54     55     55     51     38     52     40

                                           
48     46     52     52     54     52     49     52     54     49     43     49     

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. De exacte locatie waar we verzamelen volgt na boeking en betaling. Parkeren kan er gratis in de omgeving. De vertreklocatie is met OV niet bereikbaar aangezien het in een natuurgebied is.

Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je een oproep doen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks. Hier kunnen jullie samen overleggen en afspraken maken.