Single Event – Mountainbike Clinic voor beginners

Crossen door de bossen en over de heide van de Tafelberg! Wil je eigenlijk wel eens meemaken wat mountainbiken écht inhoudt? Of eindelijk de techniek goed onder de knie krijgen? Ga met ons mee en volg deze clinic voor beginners. Het is buiten, sportief, ontspannend, spannend en lekker in de natuur. Of je nu net een mountainbike aangeschaft hebt of dat je zelf geen MTB hebt maakt niet uit (die kun je huren). Op beginnersniveau gaan we verschillende technieken aanleren, zoals bocht-, rem-, klim- en afdaaltechnieken.

Na het succes van de eerdere mountainbike-clinics (volgeboekt en zeer tevreden deelnemers) organiseren we deze dit jaar weer! Onder leiding van een gecertificeerde mountainbike instructeur, worden de basistechnieken van het mountainbiken op een leuke speelse manier aangeleerd. Hierna word er gezamenlijk een een leuke mountainbike tocht gereden. Hierbij ligt de nadruk op plezier, gezelligheid en een informele sfeer.

Deze MTB-clinic is op niveau 1/2, waarbij 1 absolute beginner is en 4 expert. Conditie en snelheid staan in deze mountainbike clinic niet centraal. Geschikt voor diegenen die kennis willen maken met het mountainbiken in Nederland en ook voor de beginnende MTBer die de techniek nu eens goed wil aanleren. Een MTB kun je huren of zelf meenemen.

Er is alleen nog 1 plek vrij voor iemand met een eigen mountainbike!

Datum: Zaterdag 20 november 2021

Plaats: Tafelberg Blaricum

Prijs: € 47,50

Programma
12.45-13.00 uur: Verzamelen
13.00 uur: Start Mountainbike Clinic
16.00 uur: Einde Clinic. Als de horeca geopend is doen we een afsluitend drankje in het restaurant en anders zorgt Funbreaks voor een flesje drinken en wat lekkers.

Inhoud Clinic
Tijdens deze 3-uur durende clinic komen alle basistechnieken aan bod, zoals remmen, bochten, klimmen, dalen, obstakels, balans en valtechniek. We beginnen met wat oefeningen op een grasveldje om elkaar wat beter te leren kennen en de noodzakelijk vaardigheden aan te leren. We rijden ondertussen ook een kleine tocht naar plekken waar je de aangeleerde vaardigheden moet toepassen en we deze kunnen gaan uitbreiden.

Als je zelf geen mountainbike hebt kun je deze huren (€ 20,00 inclusief helm en bidon – van te voren reserveren). Conditie en snelheid staan in deze mountainbike clinic niet centraal. Geschikt voor de beginnende MTBer met 0 tot 1 jaar ervaring en voor diegenen die kennis willen maken met het mountainbiken in Nederland.

Tijdens de clinic leren we op een leuke speelse manier de noodzakelijke vaardigheden aan, om zo veilig  en verantwoord mogelijk te kunnen mountainbiken. Door het volgen van een clinic, krijg je meer controle en plezier in het mountainbiken. Door die controle kun je meer ontspannen, waardoor je eerder openstaat voor nieuwe uitdagingen. Mountainbiken is bewegen in de natuur en buitenlucht, met een minimum aan belasting voor de gewrichten. Dit maakt mountainbiken een minder blessure gevoelige sport en geschikt voor bijna iedereen. Een helm is verplicht tijdens de clinic.

Als de horeca geopend is doen we nog een afsluitend drankje in het restaurant of op het terras. Anders ontvang je van Funbreaks een flesje/blikje drinken en wat lekkers.