Single Event – Mountainbike Clinic voor beginners

Crossen door de bossen en over de heide van de Tafelberg! Wil je eigenlijk wel eens meemaken wat mountainbiken écht inhoudt? Of eindelijk de techniek goed onder de knie krijgen? Ga met ons mee en volg deze clinic voor beginners. Het is buiten, sportief, ontspannend, spannend en lekker in de natuur. Of je nu net een mountainbike aangeschaft hebt of dat je zelf geen MTB hebt maakt niet uit (die kun je huren). Op beginnersniveau gaan we verschillende technieken aanleren, zoals bocht-, rem-, klim- en afdaaltechnieken.

Na het succes van de eerdere mountainbike-clinics (volgeboekt en zeer tevreden deelnemers) organiseren we deze dit jaar weer! Onder leiding van een gecertificeerde mountainbike instructeur, worden de basistechnieken van het mountainbiken op een leuke speelse manier aangeleerd. Hierna word er gezamenlijk een een leuke mountainbike tocht gereden. Hierbij ligt de nadruk op plezier, gezelligheid en een informele sfeer.

Conditie en snelheid staan in deze mountainbike clinic niet centraal. Geschikt voor de beginnende MTBer en voor diegenen die kennis willen maken met het mountainbiken in Nederland. Na deze inspanning drinken we gezamenlijk nog een drankje en kunnen we onze avonturen bespreken.

Deze MTB-clinic is op niveau 1/2, waarbij 1 absolute beginner is en 4 expert. Ben je al wat meer gevorderd en interesse in een clinic? Stuur mij dan even een mail, bij voldoende animo kan die later in het jaar eventueel ook georganiseerd worden.

De clinic is nog te boeken voor deelnemers die een eigen MTB hebben (MTB-huur is niet meer mogelijk).

Datum: Zaterdag 29 juni 2019

Plaats: Tafelberg Blaricum

Prijs: € 42,50

Programma & Info Clinic

Programma zaterdag 29 juni:

12.45-13.00 uur: Verzamelen
13.00 uur: Start Mountainbike Clinic
16.00 uur: Einde Clinic en gezamenlijk een afsluitend drankje

Inhoud Clinic
Tijdens deze 3-uur durende clinic komen alle basistechnieken aan bod, zoals remmen, bochten, klimmen, dalen, obstakels, balans en valtechniek. Tevens wordt er tijden de clinic stil gestaan bij het onderhoud van je mountainbike, afstelling en blessure preventie. We beginnen met wat oefeningen op een grasveldje om elkaar wat beter te leren kennen en de noodzakelijk vaardigheden aan te leren. Hierna gaan we een mooie tocht rijden. Tijdens deze tocht zoeken we de uitdagende plekken op waar je de aangeleerde vaardigheden moet toepassen en we deze kunnen gaan uitbreiden.

Als je zelf geen mountainbike hebt kun je deze huren (€ 20,00 inclusief helm en bidon – van te voren doorgeven). Conditie en snelheid staan in deze mountainbike clinic niet centraal. Geschikt voor de beginnende MTBer met 0 tot 1 jaar ervaring en voor diegenen die kennis willen maken met het mountainbiken in Nederland.

Tijdens de clinic leren we op een leuke speelse manier de noodzakelijke vaardigheden aan, om zo veilig  en verantwoord mogelijk te kunnen mountainbiken. Door het volgen van een clinic, krijg je meer controle en plezier in het mountainbiken. Door die controle kun je meer ontspannen, waardoor je eerder openstaat voor nieuwe uitdagingen. Mountainbiken is bewegen in de natuur en buitenlucht, met een minimum aan belasting voor de gewrichten. Dit maakt mountainbiken een minder blessure gevoelige sport en geschikt voor bijna iedereen. Een helm is verplicht tijdens de clinic.

Na de clinic doen we gezamenlijk nog een drankje en kunnen we de capriolen die we uitgehaald hebben nog even nabespreken.

Inclusief

Inclusief

  • Mountainbike Clinic van 3 uur door een gediplomeerd MTB Instructeur
  • Gezamenlijk drankje na de clinic
Exclusief

  • Mountainbike huur (€ 20,00 – opgeven bij reservering, inclusief bidon en helm)
  • Vervoer naar de locatie
  • Overige drankjes

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 59 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 5 – maximaal 10 (nog plek vrij voor 2 mannen)

Boekingen op dit moment: 8 deelnemers

 
52     

                       
50     56     46     39     50     49     43     

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking. Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je overleggen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks.

Parkeren kan op de parkeerplaats in de directe omgeving. De locatie is ook met OV prima bereikbaar. De dichtstbijzijnde bushalte is op 15 minuten loopafstand.