Single Event – Mountainbike Clinic voor beginners

Crossen door de bossen en over de heide van de Tafelberg! Wil je eigenlijk wel eens meemaken wat mountainbiken écht inhoudt? Of eindelijk de techniek goed onder de knie krijgen? Ga met ons mee en volg deze clinic voor beginners. Het is buiten, sportief, ontspannend, spannend en lekker in de natuur. Of je nu net een mountainbike aangeschaft hebt of dat je zelf geen MTB hebt maakt niet uit (die kun je huren). Op beginnersniveau gaan we verschillende technieken aanleren, zoals bocht-, rem-, klim- en afdaaltechnieken.

Na het succes van de eerdere mountainbike-clinics (volgeboekt en zeer tevreden deelnemers) organiseren we deze dit jaar weer! Onder leiding van een gecertificeerde mountainbike instructeur, worden de basistechnieken van het mountainbiken op een leuke speelse manier aangeleerd. Hierna word er gezamenlijk een een leuke mountainbike tocht gereden. Hierbij ligt de nadruk op plezier, gezelligheid en een informele sfeer.

Deze MTB-clinic is op niveau 1/2, waarbij 1 absolute beginner is en 4 expert. Conditie en snelheid staan in deze mountainbike clinic niet centraal. Geschikt voor diegenen die kennis willen maken met het mountainbiken in Nederland en ook voor de beginnende MTBer die de techniek nu eens goed wil aanleren. Een MTB kun je huren of zelf meenemen.

In verband met de maatregelen is de clinic in 2 groepen gesplitst: groep 1 van 11.00-13.00 uur en groep 2 van 13.30-15.30 uur.

Beide clinics zijn volgeboekt. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst door het boekingsformulier gewoon in te vullen (kies bij betaalwijze dan wel voor “zelf overmaken”). Er zal binnenkort ook een nieuwe datum gepland worden voor een extra clinic.

Datum: Zondag 11 april 2021

Plaats: Tafelberg Blaricum

Prijs: € 47,50

Programma groep 1

10.45-11.00 uur: Verzamelen
11.00 uur: Start Mountainbike Clinic
13.00 uur: Einde Clinic

Programma groep 2

13.15-13.30 uur: Verzamelen
13.30 uur: Start Mountainbike Clinic
15.30 uur: Einde Clinic

Inhoud Clinic
Tijdens deze 2-uur durende clinic komen alle basistechnieken aan bod, zoals remmen, bochten, klimmen, dalen, obstakels, balans en valtechniek. Tevens wordt er tijden de clinic stil gestaan bij het onderhoud van je mountainbike, afstelling en blessure preventie. We beginnen met wat oefeningen op een grasveldje om elkaar wat beter te leren kennen en de noodzakelijk vaardigheden aan te leren. We rijden ondertussen ook een kleine tocht naar plekken waar je de aangeleerde vaardigheden moet toepassen en we deze kunnen gaan uitbreiden.

Als je zelf geen mountainbike hebt kun je deze huren (€ 20,00 inclusief helm en bidon – van te voren doorgeven). Conditie en snelheid staan in deze mountainbike clinic niet centraal. Geschikt voor de beginnende MTBer met 0 tot 1 jaar ervaring en voor diegenen die kennis willen maken met het mountainbiken in Nederland.

Tijdens de clinic leren we op een leuke speelse manier de noodzakelijke vaardigheden aan, om zo veilig  en verantwoord mogelijk te kunnen mountainbiken. Door het volgen van een clinic, krijg je meer controle en plezier in het mountainbiken. Door die controle kun je meer ontspannen, waardoor je eerder openstaat voor nieuwe uitdagingen. Mountainbiken is bewegen in de natuur en buitenlucht, met een minimum aan belasting voor de gewrichten. Dit maakt mountainbiken een minder blessure gevoelige sport en geschikt voor bijna iedereen. Een helm is verplicht tijdens de clinic.

Aangezien de horeca nog gesloten is zorgt Funbreaks voor een flesje/blikje drinken en wat lekkers. Er is bij het vertrekpunt een to-go met toilet aanwezig.