Single Event – Mountainbike Clinic voor (semi)gevorderden

Heb je de basistechnieken van het mountainbiken onder de knie maar ben je soms nog wat onzeker of zoek je juist meer uitdaging? Ga dan mee met deze clinic voor de wat meer gevorderde mountainbikers. Technieken die (afhankelijk van je niveau) worden behandeld zijn: Technisch klimmen en dalen, balans, obstakels, powerkick, wheelie, switchback, bochten en drops. Gezellig met een groep singles die dezelfde interesse hebben een middag sportief bezig zijn!

Na het succes van de mountainbikeclinics voor beginners organiseren we dit jaar ook een clinic voor de wat meer gevorderde mountainbikers. Uiteraard weer onder leiding van een gecertificeerde mountainbike instructeur. De basistechnieken worden herhaald en we gaan ervan uit dat je al goed kunt remmen en de basis van het klimmen en afdalen beheerst. De afdalingen en klimmen worden steiler, de obstakels hoger. Gewichtsverplaatsing, balans en timing worden nu cruciaal. Bochten worden met meer snelheid genomen, waarbij je op zoek gaat naar de maximale grip. We starten met het aanleren van de powerkick, hierdoor leer je met weinig energie en kracht om over of op obstakels te komen. Om goed te kunnen balanceren en stil te staan gaan we aan de slag met de Surplace.

Deze MTB-clinic is op niveau 2/3 (waarbij 1 absolute beginner is en 4 expert). Geschikt voor de wat gevorderde MTBer die de basistechnieken redelijk onder de knie heeft en toe is aan de volgende uitdaging. Voor wie via ons al de beginnersclinic gevolgd heeft: als dat goed ging dan kun je mee met deze (semi)gevorderden clinic. Een MTB kun je huren of zelf meenemen.

Datum: Zaterdag 5 november 2022

Plaats: Tafelberg Blaricum

Prijs: € 49,50

Ben je nog een beginner? In oktober organiseren we een MTB-clinic voor beginners op niveau 1/2.

Programma
12.45-13.00 uur: Verzamelen
13.00 uur: Start Mountainbike clinic
16.00 uur: Einde van de clinic, Funbreaks zorgt voor een flesje drinken en wat lekkers.

Inhoud Clinic
Tijdens deze 3-uur durende clinic ga je op een leuke speelse manier de basis en gevorderde technieken van het mountainbiken aanleren. Technisch klimmen en dalen, balans, obstakels, powerkick, wheelie, switchback, bochten en drops komen allemaal aan bod. Deze technieken kun je tijdens de clinic meteen gaan toepassen om over of op een obstakels te komen en een lage drop te nemen. Tijdens deze tocht zoeken we de uitdagende plekken op waar je de aangeleerde vaardigheden moet toepassen en we deze kunnen gaan uitbreiden.

Deze MTB-clinic is op niveau 2/3 (waarbij 1 absolute beginner is en 4 expert). Geschikt voor de wat gevorderde MTBer die de basistechnieken redelijk onder de knie heeft en toe is aan de volgende uitdaging. Voor wie via ons al de beginnersclinic op niveau 1 gevolgd heeft: als dat goed ging dan kun je mee met deze (semi)gevorderden clinic. Een helm is verplicht tijdens de clinic.

Als je zelf geen mountainbike hebt kun je deze huren (€ 25,00 inclusief helm en bidon – van te voren reserveren). Niet alleen technisch maar ook fysiek wordt je tijdens deze clinic uitgedaagd.

Van Funbreaks krijg je na afloop nog een flesje/blikje drinken en wat lekkers.