Single Event – Salsa & Merengue Workshop

Salsa dansen met singles! We gaan in deze workshop op een toegankelijke en vrolijke manier de basispassen en draaien van de salsadans en de merengue leren. Naast het aanleren van de pasjes staat zéker ook plezier centraal! Lekker lachen met elkaar en op een andere, bruisende manier elkaar leren kennen. 

Ervaring is niet nodig! De workshop wordt geleid door een professionele dansleraar. Eerst worden je de basispasjes aangeleerd. Die voer je aanvankelijk alleen uit, maar daarna in koppels. Ideaal om de basis te leren en om uit te proberen of je dit vaker wilt doen. Je hoeft dit dus zeker niet eerder gedaan te hebben, samen oefenen en lol hebben staan voorop!

Datum: Zaterdag 9 maart 2019

Leeftijdsgroep: 30-59 jaar

Plaats: Utrecht

Prijs: € 22,50

Programma & Info

Programma zaterdag 9 maart:

15.00 uur: Verzamelen en ontvangst met een drankje
15.30 uur: Start workshop
16.30 uur: Einde van de workshop
Afsluitend eventueel een drankje

De workshop bestaat uit 30 minuten Salsa en 30 minuten Merengue. Zo kun je van beide dansen de basis leren.
Een gelijke man-vrouw verdeling is natuurlijk leuk bij het dansen maar niet noodzakelijk. We proberen hier op te sturen maar als deze verhouding niet gelijk is zal het event nog steeds wel doorgaan (bij halen van het minimum aantal deelnemers).

Salsa
Salsa is een zeer populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong. De naam komt van een populair radioprogramma gesponsord door een fabrikant van pikante tomatensaus. Het is ook mooi meegenomen dat de dans meer sensueel – pikanter – is dan de meeste andere Latijns-Amerikaanse dansen en ten onrechte denkt men dikwijls dat de naam daarvandaan komt.

Salsa is een verzamelnaam voor een scala aan muzikale stijlen uit gedeelten van Amerika. Het heeft om die reden dan ook een commerciële functie. Men noemt voor de makkelijkheid een heleboel genres salsa, maar het is ook een op zich staand genre met verschillende manieren van spelen. Zo bestaat o.a de romantische salsa, maar ook de straatsalsa; de wat ruigere variant. Salsa is geen statische stijl maar legt de nadruk op beweging. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Er wordt niet over de vloer bewogen maar alles wordt ter plaatse gedanst. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen alleen de basispas met enkele beperkte varianten.

Merengue
Merengue is een muziek- en dansstijl die evenals de Bachata afkomstig van de Dominicaanse Republiek. Het tempo ligt hoger dan dat van salsa en de basis-danspas is eenvoudiger (1,2,1,2 versus 1,2,3,(4),5,6,7,(8) in de salsa).

Merenguedansen is geschikt voor iedereen en brengt zowel kleine als grotere groepen samen tot een explosie van energie en beweging. Merengue is naast de bachata nummer één volksmuziek van de Dominicaanse Republiek. De traditionele merengue wordt gespeeld met tambora (drum), guira (rasp) en accordeon. De moderne merengue wordt veel meer met westerse instrumenten gespeeld, maar de twee kwart maat blijft staan als fundering. Om die reden is de merengue nog gemakkelijker te leren dan salsa of bachata en een goede introductie om te starten met latijns Amerikaanse dansen. Ervaar het zelf en laat je meevoeren op de tropische klanken, met swingende heupen, volop interactie en vooral heel veel lol met elkaar.

Inclusief

Inclusief

  • Ontvangst met een drankje (koffie, thee, fris, tapbier, huiswijn)
  • Workshop Salsa en Merengue gegeven door een professioneel trainer
  • Begeleiding van Funbreaks aanwezig tijdens het event
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Drankjes na de workshop

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 59 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 8 – maximaal 16

Boekingen op dit moment: 3 deelnemers

       
36     

     
41     40

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking.

In de buurt zijn diverse parkeergarages, het tarief ligt rond de € 3,50 per uur. Gratis parkeren is op circa 12 minuten loopafstand.
Met OV is het eveneens goed bereikbaar, de dichtstbijzijnde bushalte (meerdere lijnen) is op 150 meter afstand.

Wanneer je wilt carpoolen kun je overleggen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks.