Single Event – Herfstwandeling Amerongen

Een echte herfstwandeling door de bossen met mooi gekleurde bladeren en bijzondere paddenstoelen! Heb je ook zin in een leuke dag en om te kletsen met andere singles? Deze keer wandelen we door de mooie Amerongse Bossen en beklimmen de Amerongse Berg. Loop je gezellig met ons mee?

We maken een afwisselende herfstwandeling  van circa 8 km en dus een niet al te lange wandeling (maar wél met een paar klimmetjes). We lopen door de schitterende Amerongse Bossen met afwisselende statige beukenlanen en oude dennenbossen. We beklimmen de Amerongse Berg van 69m boven NAP waar “De Eenzame Eik” op staat. Deze staat in het midden van het sterrebos, dat van origine de vorm van een wagenwiel met 8 spaken heeft. Verder lopen we langs “De Oude Eik” en hebben we een schitterend uitzicht vanaf de Elspeterberg. Een middag lekker genieten van al het moois wat de herfst te bieden heeft!

√ Veilig wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg

Deze wandeling kan door de aangepaste maatregelen niet plaatvinden op deze datum. Mogelijk komt deze later nogmaals op de agenda.

Datum: Zondag 25 oktober 2020

Plaats: Amerongen

Prijs: € 10,00

Programma

10.15 – 10.30 uur: Verzamelen
10.30 uur: Start wandeling
Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen
circa 14.00 – 14.30 uur: Einde wandeling en afsluitend drankje

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 8 km en gaat door de Amerongse Bossen en over de Amerongse Berg. De wandeling is niet zo lang maar er zitten wel een paar klimmetjes in en wat stukken die “vals plat” zijn. We wandelen in een normaal rustig tempo en hebben ruim de tijd om rustig aan te doen. Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen. Neem zelf voldoende te drinken en eten mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn (sanitaire voorzieningen zijn aanwezig).  Het kan op sommige plekken modderig zijn in de bossen, dus houdt hier rekening mee met welke schoenen je aantrekt!

De Amerongse Bossen
Het Amerongse Bos is één van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Dat is op zichzelf niet zo bijzonder omdat de meeste bossen op de Heuvelrug pas ongeveer honderd jaar oud zijn. Het Amerongse Bos steekt hier echter met kop en schouders bovenuit: sommige grove dennen dateren uit 1770. Het bos dankt zijn leeftijd aan de kasteelheren van het in de Amerongse Bovenpolder gelegen kasteel Amerongen. Zij lieten het bos aanleggen om er te kunnen jagen. Naast zijn ouderdom heeft het Amerongse Bos nóg een bijzonderheid. Het bos ligt namelijk op de 69 meter hoge Amerongse Berg, het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug.

Aan de rand van het bos liggen oude akkers met enkele gerestaureerde tabaksschuren. In het bos wandel je afwisselend over statige lanen en langs reuzachtige beuken. Na een goede klim sta je bovenop de Elsterberg, een overblijfsel van de IJstijd. Bij helder weer kun je zelfs 20 kilometer voor je uit kijken. Je ziet de top van de Lange Jan in Amersfoort en de witte windmolens aan de dijk in de Flevopolder.