Single Event – Wandeling Amsterdamse Waterleidingduinen

Een gezellig wandeling met singles in een geweldig mooi gebied! De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn een van mijn favoriete gebieden en je kan hier volop genieten van rust en ruimte. Het is alleen bestemd voor wandelaars en bovendien mag je hier lekker struinen buiten de paden! Zaterdag 14 november maken we met een leuke groep singles een afwisselende wandeling door dit unieke gebied.

Het natuurgebied De Amsterdamse Waterleidingduinen bestaat uit een aantal interessante elementen, zoals afwisselend bos en open vlaktes met kanalen en duinmeertjes, oude stuifduinen en vochtige en moerassige valleien. Damherten, reeën, vossen, vleermuizen en konijnen komen hier veelvuldig voor.

We maken een afwisselende wandeling van circa 12 km door dit unieke gebied. Voor wie eerder mee geweest is: het is een andere wandeling dan we in mei 2019 gelopen hebben met een ander startpunt (wel ongeveer dezelfde als in 2017). Heb je zin in om lekker te wandelen met leuke singles en fijne gesprekken te hebben? Loop dat gezellig met ons mee!

√ Veilig wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg

Datum: Zaterdag 14 november 2020

Plaats: Vogelenzang

Prijs: € 10,00

Een andere keer meewandelen? Kijk ook eens bij de Rhoonse & Carnisse Grienden!

Programma

10.15 uur – 10.30 uur: Verzamelen en kennismaken
10.30 uur: Start wandeling
Onderweg kunnen we een of meerdere korte pauzes nemen
14.30 uur: Einde van de wandeling en evt. afsluitend drankje als er plek is

Over de wandeling
De wandeling is in totaal circa 12 km. Onderweg kunnen we een of meerdere korte pauzes nemen wanneer we willen en we lopen in een normaal rustig tempo. Er is geen horeca aanwezig in het gebied, dus neem zelf voldoende te drinken en eten mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Wie wil kan achteraf nog een drankje doen, het is hier wel altijd erg druk dus het is niet zeker of er plek is.

De Amsterdamse Waterleidingduinen
Het duin is maar liefst 3400 ha groot, dat is ongeveer 5 km breed en 10 km lang, en ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. Hier wordt 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam voorgezuiverd. Natuur en het zuiveren van water gaan hier al sinds 1853 mooi samen.

In het natuurgebied krijgt de natuur nu vrij spel, het gebied staat weer onder invloed van de zee. Door wind en storm nemen de duinen nog regelmatig zout water op. Onder invloed van de wind en het water ontwikkelen kleine strandduinen zich tot grotere duinen. De buitenduinen kenmerken zich door zoutminnende flora en fauna, zoals de typische helm, zeeraket en zeemelkdistel.

Landinwaarts nemen de bossen, struwelen en beschutte valleien sterk toe. Dit heeft als gevolg dat er meer vogels en zoogdieren landinwaarts leven. Jaarlijks broeden er ongeveer 100 vogelsoorten waaronder duinvogels als de roodborsttapuit en de braamsluiper, maar ook rietvogels zoals de blauwborst en de rietzanger komen er voor.

Volop aanwezig zijn damhert, ree en vos. Kleine roofdieren zoals de hermelijn, wezel en bunzing zijn in kleinere aantal aanwezig.