Single Event – Wandeling Amsterdamse Waterleidingduinen

Een gezellig wandeling met singles in een geweldig mooi gebied! De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn een van mijn favoriete gebieden en je kan hier volop genieten van rust en ruimte. Het is alleen bestemd voor wandelaars en bovendien mag je hier lekker struinen buiten de paden! Zondag 19 mei maken we met een leuke groep singles een afwisselende wandeling door dit unieke gebied. Het is ook een mooi gebied om te fotograferen dus als je een camera hebt, neem deze dan zeker mee. 

Het natuurgebied De Amsterdamse Waterleidingduinen bestaat uit een aantal interessante elementen, zoals oude stuifduinen, vochtige en moerassige valleien, afwisselend bos en open vlaktes met kanalen en duinmeertjes. Damherten, reeën, vossen, vleermuizen en konijnen komen hier veelvuldig voor. Damherten gaan we in ieder geval voorbij zien komen tijdens onze wandeling.

We maken een afwisselende wandeling van 11,5 km door dit unieke gebied. Heb je zin in een middag lekker wandelen met leuke singles en fijne gesprekken? Loop dat gezellig met ons mee!

Datum: Zondag 19 mei 2019

Plaats: Amsterdamse Waterleidingduinen (bij Zandvoort)

Prijs: € 12,50

Een andere keer meewandelen? Kijk ook een bij onze Pinksterwandeling waarbij we langs de hunebedden wandelen!

Programma & Info Gebied

Programma zondag 19 mei:

10.30 uur – 11.00 uur: Verzamelen, wie wil kan nog even een kopje koffie drinken
11.00 uur: Start wandeling
Onderweg kunnen we een of meerdere korte pauzes nemen
15.00 uur: Einde van de wandeling en evt. afsluitend drankje

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 11,5 km. Onderweg kunnen we een of meerdere korte pauzes nemen wanneer we willen en we lopen in een normaal rustig tempo. Er is geen horeca aanwezig in het gebied, dus neem zelf voldoende te drinken en eten mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Wie wil kan achteraf nog een drankje doen, het is hier wel altijd erg druk dus het is niet zeker of er plek is.

Over de Amsterdamse Waterleidingduinen:
Het duin is maar liefst 3400 ha groot, dat is ongeveer 5 km breed en 10 km lang, en ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. Hier wordt 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam voorgezuiverd. Natuur en het zuiveren van water gaan hier al sinds 1853 mooi samen.

In het natuurgebied krijgt de natuur nu vrij spel, het gebied staat weer onder invloed van de zee. Door wind en storm nemen de duinen nog regelmatig zout water op. Onder invloed van de wind en het water ontwikkelen kleine strandduinen zich tot grotere duinen. De buitenduinen kenmerken zich door zoutminnende flora en fauna, zoals de typische helm, zeeraket en zeemelkdistel.

Landinwaarts nemen de bossen, struwelen en beschutte valleien sterk toe. Dit heeft als gevolg dat er meer vogels en zoogdieren landinwaarts leven. Jaarlijks broeden er ongeveer 100 vogelsoorten waaronder duinvogels als de roodborsttapuit en de braamsluiper, maar ook rietvogels zoals de blauwborst en de rietzanger komen er voor.

Volop aanwezig zijn damhert, ree en vos. Kleine roofdieren zoals de hermelijn, wezel en bunzing zijn in kleinere aantal aanwezig.

Inclusief

Inclusief

  • Wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen
  • Toegangsticket tot het gebied
  • Wat lekkers tijdens de wandeling
  • Begeleiding van Funbreaks tijdens het event
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Parkeerkaart (€ 2,00 voor de hele dag)
  • Eventuele consumpties voor en na de wandeling

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 59 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 16

Boekingen op dit moment: 12 deelnemers

        
42     50     55

                                       
56     53     43      46      45      50     55     53     53     

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking. Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je overleggen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks.

Parkeren kan op de parkeerplaats, een dagkaart kost € 2,00 en betaal je bij de betaalautomaat.
De dichtstbijzijnde bushalte is op 15 minuten loopafstand.