Single Event – Avond Strandwandeling met picknick

Een heerlijke avond strandwandeling op de langste dag van het jaar! Op zaterdag 20 juni maken we een korte maar afwisselende wandeling door de duinen en over het strand. Daarna zoeken we een mooi plekje op het strand voor een picknick. Onder het genot van een drankje en wat lekkere hapjes zien we de zon in de zee zakken. Met een leuke groep singles het begin van de zomer inluiden!

We wandelen vanaf Kijkduin eerst een stuk door de ruige natuur van de duinen. We beklimmen in ieder geval één van de 2 hoogste duintoppen met uitzichtpunt (de Haagse Piek of  de Vulkaan) en verkennen het gebied van het Westduinpark. De kans is aanwezig dat we de prachtige Schotse Hooglanders ook tegenkomen. Daarna lopen we over het strand terug en genieten daar van de zonsondergang. Drankje erbij, lekkere hapjes, heerlijk begin van de zomer!

Datum: Zaterdag 20 juni 2020

Plaats: Kijkduin (Den Haag)

Prijs: € 12,50 incl. drankje (fris) en hapjes

Een andere keer meewandelen? Kijk ook eens bij de wandeling die we maken langs de Hatertse en Overasseltse Vennen, een verrassend mooi stuk natuur bij Nijmegen!

Programma

19.15-19.30 uur: verzamelen en start wandeling
Circa 21.00-21.30 uur: picknick op het strand
Circa 22.00 uur: zonsondergang en teruglopen naar startpunt
Circa 22.30 uur: einde van het programma

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 7 km en gaat door de duinen van het Westduinpark en over het strand. We wandelen in een normaal, rustig tempo. De route gaat deels over verharde en deels over onverharde paden en strand en bevat ook wat klimmetjes naar bijvoorbeeld het hoogste punt.  We eindigen na de picknick weer bij het punt waar we begonnen zijn. Uiteraard kun je altijd zelf bepalen om nog wat langer te blijven zitten. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige schoenen waar je goed op kunt lopen wel.

Van Funbreaks ontvang je bij vertrek een flesje/blikje drinken (frisdrank) en ieder krijgt een eigen bakje met lekkere hapjes. Je kunt verder zelf natuurlijk nog ander drinken meenemen voor bij de picknick (of nog meer lekkers). Een handdoek of kleedje om op te zitten is ook handig.

Over het gebied:
Het Westduinpark is een ongeveer 240 hectare groot park gelegen tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin. Het park heeft een belangrijke betekenis voor Den Haag op het gebied van natuur, recreatie, landschap en zeewering. Het is een afwisselend natuurgebied voor de Nederlandse duin- en kuststreek met beschermde leefgebieden voor planten- en diersoorten. In deze duinen ligt een uitgebreid netwerk van fiets,- voet,- en ruiterpaden.

Het natuurgebied heeft sinds 1990 een beschermde status als “Beschermd Natuurmonument Westduinpark”. Er bestaat ook een Europees netwerk van wettelijk beschermde natuurgebieden: de Natura 2000-gebieden. Het Westduinpark vormt samen met de Bosjes van Poot en Wapendal sinds 2003 een Natura 2000-gebied.

Hier liggen een aantal aan elkaar gegroeide paraboolduinen met markante duintoppen die 25 tot 30 meter hoog zijn. De paraboolduinen ontstonden doordat vanuit de zeereep een windkuil landinwaarts ging verwaaien tot een duinvallei die er van boven als een parabool uitziet. Ze vertonen aan de lijzijde een vrij steil duinfront. De hoogste duintop (34 meter) is De Haagse Piek en heeft resten van een bunker en een uitzichtplateau. De op een na hoogste duintop heet in de volksmond De Vulkaan en heeft eveneens een uitkijkpunt.