Single Event – Wandeling Balloërveld

Er staat weer een heerlijke Single Wandeling op het programma! Deze keer lopen we over het Balloërveld, midden in Nationaal Park Drentsche Aa. Heb je ook zin in een leuke dag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Loop dan gezellig met ons mee! 

We starten in het dorp Gasteren en lopen van daaruit naar het Balloërveld. Een mooi gebied met veel heide en vergraste heidebegroeiing (ook juist heel mooi in de winter), een paar heidevennetjes, wat stukken dennenbos en kleine zandverstuivingen. Een hele afwisselende wandeling dus, van circa 11-12 km. We sluiten de wandeling gezellig af met een drankje en wie wil kan nog lekker een pannenkoek eten. Een dag gezellig op pad met andere singles en lekker genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft!

Datum: Zondag 26 januari 2020

Plaats: Gasteren

Prijs: € 10,00 (vroegboekprijs bij boeken t/m zondag 19 januari, daarna € 12,50)

Een andere keer meewandelen? We organiseren (onder andere) ook een Nieuwjaarswandeling langs de Reeuwijkse Plassen voor de leeftijdsgroep 30-59 jaar.

Programma & Info Gebied

Programma zondag 26 januari:

11.00 – 11.30 uur: Verzamelen – wie wil kan nog een kop koffie drinken
11.30 uur: Start wandeling
Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen
circa 15.30 uur: Einde wandeling en afsluitend drankje, eventueel pannenkoek eten

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 11-12 km en gaat over het Balloërveld in Nationaal Park de Drentsche Aa. Het eerste en laatste gedeelte van de wandeling zijn verhard, de rest is onverhard. We wandelen in een normaal rustig tempo en hebben ruim de tijd om rustig aan te doen. Onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen. Neem zelf voldoende te drinken en eten mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn en doen hier samen nog een afsluitend drankje. Als er interesse is kunnen we daar ook nog gezellig een pannenkoek eten.

Balloërveld & NP Drentsche Aa
Het gebied is 367 hectare groot en daarmee een van de grootste heidegebieden van Drenthe. Het heideveld ligt op een hooggelegen plateau tussen de dalen van het Looner Diep en het Rolderdiep (als onderdeel van het beekdalsysteem van het Drentsche Aa-gebied). Maar liefst 400 Drentse heideschapen telt de schaapskudde van het Balloërveld. Dat maakt deze kudde direct de grootste van Drenthe.

Het gebied is gevormd door meerdere ijstijden, in een periode van bijna een half miljoen jaar. In een stuifzandvlakte komen glinsterzanden uit de Elster ijstijd tevoorschijn, het overige gebied met zand, keileem en keien is in de Saale ijstijd gevormd. En dan hebben we nog de pingoruines die op het laatst van de Weichsel ijstijd, ongeveer 20.000 jaar geleden, zijn gevormd. Al met al een zeer diverse ontstaansgeschiedenis.

Op het terrein zijn ook diverse grafheuvels te vinden uit diverse periodes: de nieuwe steentijd, bronstijd en ijzertijd. Sommige zijn gerestaureerd. Een aantal hebben zelfs namen: Mandenberg, Stakenberg en Galgenberg. De laatste heet niet voor niets de Galgenberg. Deze is lange tijd, vanaf de Middeleeuwen, gebruikt als heuvel met een galg erop waar veroordeelden uit de omgeving werden opgehangen.

Inclusief

Inclusief

  • Wandeling over het Balloërveld in NP de Drentsche Aa
  • Wat lekkers voor onderweg
  • Een drankje na de wandeling (koffie, thee, fris, tapbier, huiswijn)
  • Begeleiding van Funbreaks tijdens het event
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Kosten voor eventuele overige consumpties en pannenkoek

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 40 t/m 65 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 14

Boekingen op dit moment: 6 deelnemers

     
51     

               
48     58     56     48      59

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking.

Parkeren kan gratis op de parkeerplaats. Met OV is de locatie helaas in het weekend niet meer te bereiken. We raden je aan om dan met iemand te carpoolen of om te vragen of een van de deelnemers je op wil halen bij station Assen.

Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je overleggen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks.