Single Event – Wandeling Broekpolder

Buiten sporten in kleine groepen mag weer! Dus heb je zin om lekker te gaan wandelen en andere singles te ontmoeten? Loop dan gezellig met ons mee tijdens deze single wandeling. Deze keer wandelen we door het schitterende gebied van de Broekpolder bij Vlaardingen. Een verrassend stukje natuur in de Randstad!

In dit afwisselende gebied loop je door open polderlandschap, langs grote plassen, door jong bos en langs de Vlaardingervaart. Ook lopen er Schotse Hooglanders in het gebied en een grote kudde schapen. Een uitzichttoren en vlonderpaden maken het gebied compleet. We maken een wandeling die niet al te lang is maar waarbij we wel door al de verschillende soorten natuur lopen. Bijna aan het einde zoeken we een plekje op het gras zodat we gezellig samen kunnen kletsen (want onder het wandelen op afstand lukt dat iets minder makkelijk dan anders). Een mooi gebied om te wandelen én heerlijk om weer samen een frisse neus te halen! Wandel je gezellig met ons mee?

√ Veilig wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Social time: extra tijd ingepland voor het sociale aspect om gezellig te kletsen met elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg
√ Max 9 deelnemers mogelijk

Datum: Zondag 17 mei 2020

Plaats: Vlaardingen

Prijs: € 10,00

Uiteraard houden we bij de wandeling de geldende maatregelen en richtlijnen aan zoals vastgesteld door de Rijksoverheid en het RIVM. Kijk op onze speciale pagina over Corona voor meer informatie en de maatregelen die we aanhouden.

Programma & Info Gebied

Programma
10.15 – 10.30 uur: Verzamelen en vertrek wandeling
Bijna aan het einde zoeken we een plekje op het gras om even gezellig bij te praten
Circa 13.30-14.00 uur: Einde van het programma

Over de wandeling
De wandeling is niet te lang (8 km) en we wandelen in een normaal rustig tempo. We vertrekken op tijd zodat het nog niet zo druk is in het gebied. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. Het kan op sommige stukken modderig zijn, dus hou daar rekening mee zodat je geen natte voeten krijgt.

Horeca/Pauze: bijna aan het einde van de wandeling zoeken we dan een lekker plekje op het gras op, zodat we nog gezellig de tijd hebben om te kletsen (want dat gaat onder het wandelen natuurlijk iets minder makkelijk dan anders). Neem zelf wat te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers en een flesje/blikje drinken. Horecagelegenheden zijn op dit moment nog niet geopend.

Sanitaire voorzieningen: aangezien de horeca niet geopend is, zijn er ook geen sanitaire voorzieningen. De plek waar we verzamelen is om deze reden expres uitgekozen dicht bij een tankstation bij de snelweg (enkele minuten). Zo kun je als je wilt direct voor en na het event daar even een sanitaire stop houden. Bomen en bosjes zijn uiteraard ook aanwezig tijdens de wandeling 😉

Over het gebied:
De Broekpolder is een circa 400 hectare grote polder ten westen van de Vlaardingervaart in de gemeenten Vlaardingen en Midden-Delfland in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het woord ‘broek’ (brouck) in de naam Broekpolder heeft betrekking op het oorspronkelijke veenmoeras.

Het waterschap Broekpolder (onder Vlaardingen en Maasland) was van 1595 tot 1963 verantwoordelijk voor de vervening, drooglegging en daarna het waterbeheer van de polder. Het waterschap werd eerst bij de gemeente Vlaardingen gevoegd, maar kwam later bij het Hoogheemraadschap van Delfland.

De polder was na de drooglegging vooral in gebruik ten behoeve van de melkveehouderij. Van 1958 tot 1975 werd een deel van het gebied opgespoten met slib uit de Rotterdamse haven. De dikte van deze laag slib bedraagt ca. zes meter, waardoor dat deel van de polder opvallend boven de omgeving uitsteekt.

In het verleden waren er plannen om in de polder woningen te bouwen, dit ging niet door in verband met bodemvervuiling door giftig havenslib. De gemeente Vlaardingen beheert circa 2/3 deel van de Broekpolder, de rest (het noordwestelijke deel) beheert het Recreatieschap Midden-Delfland. Het gebied is ingericht als recreatiegebied met een golfbaan, een manege, sportverenigingen, scouting en sportcentrum De Polderpoort.

.

Inclusief

Inclusief

  • Wandeling door het natuurgebied de Broekpolder
  • Wat lekkers voor onderweg
  • Een flesje/blikje drinken voor onderweg
  • Begeleiding van Funbreaks tijdens het event
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Kosten voor overige gebruiken

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 59 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 5 – maximaal 9

Boekingen op dit moment: 8 deelnemers

    
48     57

                   
46     44     56     48      44      51

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking.

Auto: parkeren kan er gratis op het parkeerterrein.
OV: de dichtstbijzijnde bushalte is op circa 15 minuten loopafstand (let op: volgens basisregels RIVM: gebruik OV alleen als dit echt niet anders kan/voor noodzakelijke reizen).