Single Event – Heidewandeling Bussummerheide

Iedere zomer staan eind augustus en begin september de heidevelden in bloei en kleuren mooi paars. Ook dit jaar maken we weer een mooie wandeling over uitgestrekte paarse velden. Lekker wandelen, genieten van de natuur en ondertussen leuke singles ontmoeten? Deze zaterdag lopen we over de Bussummerheide. Loop je ook mee met deze gezellige single wandeling?

We volgen een mooie route en wandelen uiteraard door veel velden met bloeiende heide! Elk jaar zijn de heidewandelingen dan ook weer een feestje. Heb je zin in een middag lekker wandelen met leuke singles en fijne gesprekken? Loop dan gezellig met ons mee!

√ Veilig wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg

Datum: Zaterdag 29 augustus 2020

Plaats: Bussum

Prijs: € 10,00

Een andere keer meewandelen? Kijk dan eens bij de Wandeling Klompenpad Rosandepad (35-59 jaar)!

Programma

10.30-11.00 uur: Verzamelen, wie wil kan nog even wat drinken
11.00 uur: Start wandeling
Onderweg pauzeren we wanneer we willen
14.00 uur: Einde van de wandeling en evt. afsluitend drankje

Over de wandeling
De wandeling is ongeveer 8-9 km en we wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. De wandeling is praktisch helemaal onverhard.

Horeca/Pauze: tussendoor nemen we een pauze zodat we wat meer tijd hebben om bij te praten (want dat gaat onder het wandelen iets minder makkelijk ivm de afstand). Neem zelf wat te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers en een flesje/blikje drinken. Aan het einde kunnen we eventueel een afsluitend drankje doen als er plaats is.

Sanitaire voorzieningen: bij de horeca (verzamel- en eindpunt).

Over het gebied
De Bussummerheide is samen met de Westerheide (344 ha) het grootste aaneengesloten heideveld van het Gooi. De vegetatie bestaat uit zogeheten droge- en natteheidetypen. Het drogeheidetype bestaat voornamelijk uit struikheide en bochtige smele. Bij het natteheidetype komt voornamelijk dopheide en pijpestrootje voor. Een langgerekte heuvel in het gebied, de “Lange Heul”, is onstaan na het verdwijnen van het tot 250 m dikke landijs. Afspoeling en verstuiving gaven de langgerekte heuvel het huidige aanzicht, alhoewel de legende zegt dat er een gat zat in de zandzak waarmee een reus zand moest halen voor zijn vrouw. De hei wordt door runderen begraasd om vergrassing en verbossing tegen te gaan.

Het terrein is licht glooiend met op verschillende plaatsen grote en kleine kuilen die in het verleden zijn ontstaan door afgravingen van zand, grind en leem. Het gebied kan worden aangeduid als een half-open heidelandschap.