Single Event – Wandeling De Biesbosch

Lekker wandelen in een uniek natuurgebied en ondertussen andere leuke singles ontmoeten. We wandelen deze keer gezellig kletsend door Nationaal Park De Biesbosch. Loop je gezellig met ons mee?

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je er veel wilgenvloedbossen en kreken vindt. We maken een heerlijke struintocht van in totaal circa 10 km. We maken een zeer afwisselende wandeling door de grienden, over bruggetjes met open landschap en over overwoekerde paden.

Heb je zin in een middag lekker wandelen met leuke singles en fijne gesprekken? Loop dat gezellig met ons mee! Aan het einde sluiten we af met een drankje en kunnen we nog gezellig nakletsen.

Datum: Zondag 8 september 2019

Plaats: Werkendam

Prijs: € 12,50

Een andere keer meewandelen? Kijk ook eens bij de wandeling die we maken door het schitterende gebied De Groote Peel!

Programma zondag 8 september:

11.00 – 11.30 uur: Verzamelen, wie wil kan nog even een kopje koffie drinken
11.30 uur: Start wandeling
Onderweg kunnen we een of meerdere pauzes nemen
Circa 14.30 – 15.00 uur: Afsluitend drankje

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 10 km. Onderweg kunnen we een of meerdere keren pauzes nemen en we lopen in een normaal rustig tempo. Neem zelf voldoende te eten en drinken mee voor onderweg. Het gebied kan op sommige plekken drassig zijn (als het daarvoor veel geregend heeft) dus hou hier rekening mee met welke schoenen je aantrekt. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Hier sluiten we af met een drankje en kunnen we nog gezellig nakletsen.

Over het gebied:
Nationaal Park De Biesbosch is de benaming voor een zeer waterrijk natuur- en recreatiegebied in Nederland met zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. Het bestaat uit een aantal riviereilanden en zand- en slikplaten in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland die liggen tussen de rivieren Boven-Merwede en Amer, en die doorsneden worden door de kunstmatige rivier de Nieuwe Merwede. Aan de oostzijde wordt het gebied begrensd door het Land van Heusden en Altena. Het kan worden onderverdeeld in de Brabantse Biesbosch en de Hollandse Biesbosch, waarbij de laatste weer bestaat uit de Sliedrechtse Biesbosch en de Dordtse Biesbosch.

In 1994 kreeg de streek de status van nationaal park, heet sindsdien officieel Nationaal Park De Biesbosch, en staat op de lijst van beschermde natuurgebieden. De Biesbosch wordt deels agrarisch gebruikt, is ingericht voor verschillende vormen van recreatie en biedt ook ruimte aan opslag van schoon oppervlaktewater in speciaal aangelegde spaarbekkens ten behoeve van de continuïteit van de drinkwatervoorziening.