Single Event – Wandeling De Biesbosch

Lekker wandelen in een uniek natuurgebied en ondertussen andere leuke singles ontmoeten. We wandelen deze keer gezellig kletsend door Nationaal Park De Biesbosch. Loop je gezellig met ons mee?

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je er veel wilgenvloedbossen en kreken vindt. We maken een heerlijke struintocht van in totaal circa 10 km. We maken een zeer afwisselende wandeling door de grienden, over bruggetjes met open landschap en over overwoekerde paden. Aan het einde kunnen we eventueel (als de horeca open is en er plek is) afsluiten met een drankje.

Heb je zin in een middag lekker wandelen met leuke singles en fijne gesprekken? Loop dan gezellig met ons mee!

In verband met de geldende maatregelen:
√ Wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg

Datum: Zaterdag 19 juni 2021

Plaats: Werkendam

Prijs: € 10,00

Programma

11.15 – 11.30 uur: Verzamelen
11.30 uur: Vertrek wandeling
Tussendoor pauzeren we een of meerdere keren
Circa 14.30 – 15.00 uur: Einde van de wandeling

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 10 km. Onderweg kunnen we een of meerdere keren pauze nemen en we lopen in een normaal rustig tempo. Neem zelf voldoende te eten en drinken mee voor onderweg. De wandeling is grotendeels onverhard en over mooie struinpaden. Het kan op sommige stukken modderig zijn als het pas geregend heeft, dus hou daar rekening mee met je schoenen.

Horeca: neem zelf voldoende te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers en een flesje/blikje drinken. Als de horeca geopend is en er plek is kan er eventueel nog een afsluitend drankje gedaan worden.

Sanitaire voorzieningen: bij het vertrekpunt.

Over het gebied:
Nationaal Park De Biesbosch is de benaming voor een zeer waterrijk natuur- en recreatiegebied in Nederland met zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. Het bestaat uit een aantal riviereilanden en zand- en slikplaten in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland die liggen tussen de rivieren Boven-Merwede en Amer, en die doorsneden worden door de kunstmatige rivier de Nieuwe Merwede. Aan de oostzijde wordt het gebied begrensd door het Land van Heusden en Altena. Het kan worden onderverdeeld in de Brabantse Biesbosch en de Hollandse Biesbosch, waarbij de laatste weer bestaat uit de Sliedrechtse Biesbosch en de Dordtse Biesbosch.

In 1994 kreeg de streek de status van nationaal park, heet sindsdien officieel Nationaal Park De Biesbosch, en staat op de lijst van beschermde natuurgebieden. De Biesbosch wordt deels agrarisch gebruikt, is ingericht voor verschillende vormen van recreatie en biedt ook ruimte aan opslag van schoon oppervlaktewater in speciaal aangelegde spaarbekkens ten behoeve van de continuïteit van de drinkwatervoorziening.