Single Event – Drents-Friese Wold

Heb je zin om lekker te gaan wandelen en andere singles te ontmoeten? Loop dan gezellig met ons mee tijdens deze single wandeling. Deze keer wandelen we door het mooie gebied Drents-Friese Wold. Hier dwaal je van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. Een heerlijk afwisselende wandeling! 

Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland, gelegen op de grens van Zuid-West Drenthe en Zuid-Oost Friesland. Het is na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Naast bos is het Drents-Friese Wold vooral bekend vanwege De Kale duinen, ook wel bekend als het Aekingerzand. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden.

De wandeling is circa 10 km en gaat door gevarieerde landschappen. Een mooi gebied om te wandelen en gezellig andere singles ontmoeten! Wandel je gezellig met ons mee?

√ Veilig wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg

Datum: Zondag 26 juli 2020

Plaats: Appelscha

Prijs: € 10,00

Een andere keer meelopen? Kijk dan ook eens bij de Wandeling Loonse en Drunense Duinen (30-59 jaar).

Uiteraard houden we bij de wandeling de geldende maatregelen en richtlijnen aan zoals vastgesteld door de Rijksoverheid en het RIVM. Kijk op onze speciale pagina over Corona voor meer informatie en de maatregelen die we aanhouden.

Programma
10.45 – 11.00 uur: Verzamelen
11.00 uur: Vertrek wandeling
Tussendoor pauze om wat makkelijker gezellig met elkaar te kunnen kletsen
Circa 15.00 uur: Bij terugkomst eventueel afsluitend drankje (als er plek is)

Over de wandeling
De wandeling is ongeveer 10 km en we wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. De wandeling is geheel onverhard.

Horeca/Pauze: tussendoor nemen we een pauze zodat we wat meer tijd hebben om bij te praten (want dat gaat onder het wandelen iets minder makkelijk ivm de afstand). Neem zelf wat te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers en een flesje/blikje drinken. Aan het einde kunnen we eventueel een afsluitend drankje doen als er plaats is.

Sanitaire voorzieningen: bij de horeca (verzamel- en eindpunt).

Over het gebied
Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een groot aaneengesloten natuurgebied op de grens van de Nederlandse provincies Friesland en Drenthe. Het ruim 61 km² grote nationale park bestaat uit bos, heide en stuifzanden. Belangrijke plaatsen aan de randen van het park zijn de dorpen Appelscha en vlechtdorp Noordwolde in Zuidoost-Friesland en Doldersum, Diever, Hoogersmilde, Wapse en Vledder in Drenthe.

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Het Drents-Friese Wold is na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Naast bos is het Drents-Friese Wold vooral bekend vanwege De Kale duinen, of chiquer, het Aekingerzand. Dit stuifzandgebied is groot genoeg om de wind de kans te geven het zand ook echt te laten stuiven. Met behulp van grazers wordt het gebied verder vrij van gras en bomen gehouden.

Aan de zuidwest kant van het gebied, rondom het dorp Doldersum, vindt u het Doldersummer- en Wapserveld. Een groot heidegebied.

De zwarte specht staat symbool voor het grote bosgebied in het Drents-Friese wold. Daarom vindt u de zwarte specht ook terug in ons logo. De zwarte specht zien is best lastig, maar horen lukt wel soms wel.