Single Event – Heidewandeling Bussummerheide

Iedere zomer staan eind augustus en begin september de heidevelden in bloei en kleuren mooi paars. Lekker wandelen, genieten van de natuur en ondertussen leuke singles ontmoeten? Deze zondag maken we een mooie heidewandeling, ditmaal over de Bussummerheide. Loop je ook mee met deze gezellige single wandeling?

We volgen een afwisselende route en wandelen uiteraard door veel velden met bloeiende heide! Elk jaar zijn de heidewandelingen dan ook weer een feestje. Heb je zin in een middag lekker wandelen met leuke singles en fijne gesprekken? Loop dan gezellig met ons mee!

Datum: Zondag 1 september 2019

Plaats: Bussum

Prijs: € 10,00 (vroegboekprijs t/m zaterdag 24 augustus, daarna € 12,50)

Op zondag 25 augustus maken we ook een Heidewandeling over de mooie Veluwezoom Posbank (30-59 jaar)!

Programma & Info Gebied

Programma zondag 1 september:

11.00-11.30 uur: Verzamelen, wie wil kan nog even een kop koffie drinken
11.30 Start wandeling
Halverwege nemen we pauze (indien plek in een horecagelegenheid)
15.00 uur: Einde van de wandeling en evt. afsluitend drankje

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 10 km en de route is grotendeels onverhard. We wandelen in een normaal rustig tempo en eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Halverwege nemen we een pauze, indien er plek is doen we dit bij een horecagelegenheid. Mocht er geen plek zijn dan is er een drankje na de wandeling inbegrepen (koffie, thee, fris, tapbier, huiswijn). Neem ook zelf wat te drinken en een versnapering mee voor als we onderweg zijn. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige schoenen waar je goed op kunt lopen wel. 

Over het gebied:
De Bussummerheide is samen met de Westerheide (344 ha) het grootste aaneengesloten heideveld van het Gooi. De vegetatie bestaat uit zogeheten droge- en natteheidetypen. Het drogeheidetype bestaat voornamelijk uit struikheide en bochtige smele. Bij het natteheidetype komt voornamelijk dopheide en pijpestrootje voor. Een langgerekte heuvel in het gebied, de “Lange Heul”, is onstaan na het verdwijnen van het tot 250 m dikke landijs. Afspoeling en verstuiving gaven de langgerekte heuvel het huidige aanzicht, alhoewel de legende zegt dat er een gat zat in de zandzak waarmee een reus zand moest halen voor zijn vrouw. De hei wordt door runderen begraasd om vergrassing en verbossing tegen te gaan.

Het terrein is licht glooiend met op verschillende plaatsen grote en kleine kuilen die in het verleden zijn ontstaan door afgravingen van zand, grind en leem. Het gebied kan worden aangeduid als een half-open heidelandschap.

Inclusief

Inclusief

  • Wandeling over de Veluwezoom Posbank
  • Drankje tijdens de pauze óf na de wandeling (koffie, thee, fris, tapbier, huiswijn)
  • Begeleiding van Funbreaks tijdens het event
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Overige gebruiken

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 40 t/m 65 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 14

Boekingen op dit moment: 3 deelnemers

       
51     65     46

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking.

Parkeren kan er gratis. Ook met het OV is de locatie goed bereikbaar, de dichtstbijzijnde bushalte is max. 10 minuten lopen.

Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je overleggen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks.