Single Event – Heidewandeling Veluwezoom Posbank

Lekker wandelen, genieten van de natuur en ondertussen leuke singles ontmoeten? Deze zondag maken we weer een mooie wandeling, ditmaal door het Nationaal Park Veluwezoom en over de Posbank. Iedere zomer laten de heidevelden op de Posbank zich van hun fraaiste kant zien en kleuren prachtig paars. Loop je ook mee met deze gezellige single wandeling?

We volgen een afwisselende route en komen door bossen, over stuifzand en uiteraard heel veel door de heuvels met bloeiende heide! De tweede helft van augustus bloeit de heide op de Posbank altijd volop, een mooi moment voor een wandeling!

Heb je zin in een middag lekker wandelen met leuke singles en fijne gesprekken? Loop dan gezellig met ons mee!

Last-minute nog meelopen? Boek je na zondag 08:45 uur, vul dan eerst het boekingsformulier in en bel daarna naar 06-24169523 voor de adresgegevens!

Datum: Zondag 25 augustus 2019

Plaats: Rheden

Prijs: € 12,50

Op zondag 1 september maken we ook een Heidewandeling over de mooie Bussmmerheide (40-65 jaar)!

Programma zondag 25 augustus:

11.00-11.30 uur: Verzamelen, wie wil kan nog even een kop koffie drinken
11.30 Start wandeling
Halverwege pauze met een drankje bij een horecagelegenheid
15.00 uur: Einde van de wandeling en evt. afsluitend drankje

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 8-9 km dus niet zo heel lang. De route is grotendeels onverhard en er zijn natuurlijk wel een paar klimmetjes in het heuvelachtige landschap. We wandelen in een normaal rustig tempo en eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Halverwege nemen we een pauze met een drankje inbegrepen (koffie, thee, fris, tapbier, huiswijn). Neem ook zelf wat te drinken en een versnapering mee voor als we onderweg zijn. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige schoenen waar je goed op kunt lopen wel. 

Over het gebied:
Met bijna vijfduizend hectare is het Nationaal Park Veluwezoom een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. Het bestaat uit bos, heide, stuifzand en landgoederen met landbouwgrond en herbergt een grote variëteit aan planten en dieren. Het heuvelachtige landschap is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het hoogste punt ligt 110 meter boven NAP; het wordt in hoogte slechts overtroffen door de heuvels in Zuid-Limburg. In 1930 kreeg de Veluwezoom als eerste natuurgebied in Nederland de status van Nationaal Park. Met name in het zuidoosten, waar ook het bezoekerscentrum ligt, zijn veel voorzieningen voor fietsers, wandelaars en ruiters aanwezig. Nationaal Park Veluwezoom maakt deel uit van de Veluwe, een groter natuurgebied dat zich uitstrekt van de IJssel tot de Gelderse Vallei en van de Rijn tot Harderwijk.

De naam Posbank komt voort van een stenen bank die in 1918 is geplaatst, met een prachtig uitzicht. Je kijkt hier kilometers ver over het Herikhuizerveld en het lager gelegen IJsseldal. Op heldere dagen kun je zelfs Montferland en de brug over de Rijn bij Emmerich zien liggen. De bank is opgericht ter ere van G.A. Pos, ter ere van zijn 25-jarig ambtsjubileum als oud-voorzitter bij de ANWB. Hij liet ‘vele Nederlanders de schoonheid van hun eigen land ervaren’. In de volksmond heet het omliggende gebied sindsdien ook ’Posbank’.