Single Event – Kerstwandeling Tweede Kerstdag

Ga je mee gezellig wandelen op Tweede Kerstdag? We maken een fijne boswandeling waarbij je in een ontspannen sfeer andere singles kunt spreken. De mogelijkheden zijn dit jaar beperkt tijdens de feestdagen, maar gelukkig mogen we nog wel wandelen samen. We kunnen dus toch nog een beetje samen Kerst vieren!

We maken een mooie Kerstwandeling door de bossen en langs het Wasmeer, in de omgeving van Hollandsche Rading. In het midden van het land, goed bereikbaar, met bij het vertrekpunt een to-go die open is met de kerstdagen en met sanitaire voorzieningen. Het viel niet mee maar gelukkig hebben we een geschikte locatie gevonden! Dus heb je zin om lekker te gaan wandelen en andere singles te ontmoeten? Loop dan gezellig met ons mee tijdens deze single kerstwandeling!

In verband met de geldende maatregelen:
√ Wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Groepen van maximaal 4 personen
√ Groepen houden afstand van elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg

Datum: Zaterdag 26 december 2020 (Tweede Kerstdag)

Plaats: Hollandsche Rading

Prijs: € 10,00

Er wordt ook een Kerstwandeling georganiseerd op Eerste Kerstdag!

Programma
11.45 – 12.00 uur: Verzamelen en kennismaken (wie wil kan bij de to-go van het restaurant koffie/thee/fris halen)
12.00 uur: Vertrek wandeling
Tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen
Circa 15.00 uur: Einde van de wandeling

Over de wandeling
De wandeling is niet te lang (9-10 km) en we wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. Het kan op sommige stukken modderig zijn in het bos, dus hou daar rekening mee zodat je geen natte voeten krijgt. De wandeling is bijna geheel onverhard.

Neem zelf wat te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers en een flesje/blikje drinken. Horecagelegenheden zijn op dat moment nog niet geopend. Bij het vertrekpunt is wel een to-go aanwezig met sanitaire voorzieningen.

Over het gebied
De bossen rond Hollandsche Rading en Lage Vuursche behoren tot de mooiste van Nederland. Er is zoveel afwisseling, met vele soorten loof- en naaldbomen, eeuwenoude beuken en eiken, en prachtige, bijna Koninklijke lanen. Vooral bij een herfstzonnetje zijn de kleuren om te huilen zo mooi. Na een kilometer of vijf stuit je op het meer waaraan de wandeling haar naam dankt: het Hilversumse Wasmeer. Een mooi meertje, dat vroeger een heideven was en dat pas in de 20ste eeuw door bos werd omsloten. Het gebied rond het meer is wegens zijn kwetsbare oevervegetatie niet vrij toegankelijk. Zowel de oevers als het omliggende gebied worden begraasd door Schotse Hooglanders.

.