Single Event – Wandeling Klompenpad Oldenallerpad

Buiten sporten in kleine groepen mag weer! Dus heb je zin om lekker te gaan wandelen en andere singles te ontmoeten? Loop dan gezellig met ons mee tijdens deze single wandeling. Deze keer wandelen we een Klompenpad door het schitterende gebied van de Oldenaller in Putten. En nee hoor, je hoeft geen klompen aan 😉

Klompenpaden zijn wandelingen dwars door boerenland, soms over een boerenerf, via kleine doorsteekjes en lekker struinen door het weiland. Ze staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland en worden geheel onderhouden door vrijwilligers. Het klompenpad Oldenaller is niet al te lang is (8 km) maar wel een heel gevarieerde wandeling. Aan het einde kunnen we op het boerenerf een drankje (of ijsje) afhalen en gezellig nog even napraten. Ook onderweg nemen we een pauze om elkaar wat makkelijker (in kleine groepjes) te kunnen spreken. Een mooi gebied om te wandelen én heerlijk om weer samen een frisse neus te halen! Wandel je gezellig met ons mee?

√ Veilig wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg
√ Max 10 deelnemers

Datum: Zaterdag 30 mei 2020

Plaats: Putten

Prijs: € 10,00

Uiteraard houden we bij de wandeling de geldende maatregelen en richtlijnen aan zoals vastgesteld door de Rijksoverheid en het RIVM. Kijk op onze speciale pagina over Corona voor meer informatie en de maatregelen die we aanhouden.

Programma
11.00 – 11.30 uur: Verzamelen en kennismaken (wie wil kan bij het afhaalpunt koffie/thee/fris kopen)
11.30 uur: Vertrek wandeling
Tussendoor pauze om wat makkelijker gezellig met elkaar te kunnen kletsen
Circa 14.00 uur: Bij terugkomst mogelijkheid voor een drankje of ijsje op het boerenerf

Over de wandeling
De wandeling is niet te lang (8 km) en we wandelen in een normaal rustig tempo. We vertrekken op tijd zodat het nog niet zo druk is in het gebied. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. Het kan op sommige stukken modderig zijn, dus hou daar rekening mee zodat je geen natte voeten krijgt.

Horeca/Pauze: tussendoor nemen we een pauze zodat we wat meer tijd hebben om bij te praten (want dat gaat onder het wandelen natuurlijk iets minder makkelijk dan anders), weliswaar in kleine groepjes op afstand van elkaar natuurlijk. Neem zelf wat te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers en een flesje/blikje drinken. Aan het einde kunnen we bij het afhaaalpunt op het boerenerf onder het genot van een drankje (koffie/thee/fris) of ijsje nog even gezellig even napraten!

Sanitaire voorzieningen: bij het verzamel- en eindpunt op het boerenerf is een toilet aanwezig.

Over het gebied:
Ontdek het mooie buitengebied van Putten op en rondom landgoed Oldenaller. Wandelen door kasteelbos, over boerenland, langs houtwallen, over slootjes, langs beken en over heide (met heideschapen). Ervaar de rust van een eeuwenoud landgoed. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer.

Een opvallend punt op Oldenaller is het kasteel uit 1655, dat niet toegankelijk is voor bezoekers, maar wel van buiten te bewonderen is. De oorspronkelijke gracht is gedempt en er zijn nieuwe waterpartijen aangelegd in landschapsstijl door Zocher, dezelfde stijl als het kasteelpark. Er huist een kolonie blauwe reigers van ongeveer honderd paar. Ook leven er veel vleermuizen.

De landbouwgronden zijn omzoomd met houtwallen en worden doorsneden door beken en sloten. Dit maakt Oldenaller tot een kleinschalig hoeven- of kampenlandschap waar het fijn wandelen is. Landgoed Oldenaller is een afwisselend landgoed met bos, natte heidevelden, boerderijen en landbouwgronden.

.