Single Event – Wandeling Klompenpad Rosandepad Oosterbeek

Heb je zin om lekker te gaan wandelen en andere singles te ontmoeten? Loop dan gezellig met ons mee tijdens deze single wandeling. Deze keer wandelen we weer een mooi klompenpad, het Rosandepad in Oosterbeek. Gezellig kletsen met andere singles en genieten van een mooie wandeling!

De vorige keer dat we het Rosandepad liepen werd deze door de deelnemers unaniem uitgeroepen tot hun mooiste wandeling ooit! We lopen onder andere langs de militaire Airborne Begraafplaats, buitenplaats Mariëndaal, door de Groene Bedstee (tunnel van beukenbomen), over de Hemelse Berg en door de Rosandepolder die in de uiterwaarden van de Nederrijn ligt. Een heerlijk afwisselend klompenpad met bospaden, weilanden, kamelen, struinpaden, uiterwaarden, landgoederen en watervalletjes. De wandeling is ongeveer 13 km. Een mooi gebied om te wandelen en gezellig andere singles ontmoeten! Wandel je met ons mee?

In verband met de geldende maatregelen:
√ Wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg

Datum: Zaterdag 12 juni 2021

Plaats: Oosterbeek

Prijs: € 10,00

We organiseren deze wandeling ook voor de leeftijdsgroep 30-59 jaar op zondag 19 september!

Programma
10.15 – 10.30 uur: Verzamelen
10.30 uur: Vertrek wandeling
Tussendoor pauzeren we een of meerdere keren
Circa 14.30 – 15.00 uur: Einde van de wandeling

Over de wandeling
De wandeling is ongeveer 13 km en we wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. De wandeling is bijna geheel onverhard en over mooie struinpaden. Het kan op sommige stukken modderig zijn als het pas geregend heeft, dus hou daar rekening mee met je schoenen.

Horeca/Pauze: tussendoor nemen we een of meerdere pauzes. Neem zelf voldoende te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers en een flesje/blikje drinken. 

Sanitaire voorzieningen: bij het vertrekpunt.

Over de omgeving
Oosterbeek staat internationaal bekend om de Slag om Arnhem. In de Tweede Wereldoorlog speelde de plaats een belangrijke rol vanwege de luchtlanding en veldslag van de geallieerde troepen in september 1944, als onderdeel van Operatie Market Garden. Jaarlijks trekt de Airborne Wandeltocht duizenden bezoekers naar Oosterbeek van over de hele wereld. De grootste eendaagse wandeltocht ter wereld vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september en vormt de aftrap van de Airborneherdenkingen in de regio.

De Rosandepolder is het poldergebied in de Nederlandse provincie Gelderland, gelegen ten zuiden van Oosterbeek en Arnhem, aan weerszijden van de spoorlijn Arnhem – Nijmegen aan de Nederrijn. Het is de bedijking van een uiterwaarde. De Rosandepolder ligt zowel op het grondgebied van de gemeente Renkum als op dat van Arnhem.