Single Event – Wandeling Klompenpad Snorrenhoefpad

Gezellig samen op pad deze 2e Pinksterdag! Deze keer lopen we samen een mooi klompenpad, het Snorrenhoefpad. Heb je zin om lekker te gaan wandelen en andere singles te ontmoeten? Loop dan gezellig met ons mee tijdens deze single wandeling. En nee hoor, je hoeft geen klompen aan 😉

Klompenpaden zijn wandelingen dwars door boerenland, soms over een boerenerf, via kleine doorsteekjes en lekker struinen door het weiland. Ze staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland en worden geheel onderhouden door vrijwilligers. Het klompenpad Snorrenhoefpad is 10 km en een gevarieerde wandeling. We lopen door weilanden, langs boerenerven en beken in de Gelderse Vallei. Een mooi gebied om te wandelen én samen te genieten. Wandel je gezellig met ons mee?

√ Wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg

Datum: Maandag 24 mei 2021 (Tweede Pinksterdag)

Plaats: Achterveld (vlakbij Leusden/Amersfoort/Barneveld)

Prijs: € 10,00

Programma
11.45 – 12.00 uur: Verzamelen en kennismaken
12.00 uur: Vertrek wandeling
Tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen
Circa 15.00 uur: Einde van de wandeling

Over de wandeling
De wandeling is niet te lang (10 km) en we wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. Het kan op sommige stukken heel modderig zijn (we lopen veel door boerenland), dus hou daar rekening mee zodat je geen natte voeten krijgt. De wandeling is grotendeels onverhard.

Neem zelf wat te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers en een flesje/blikje drinken. Hopelijk is tegen die tijd de horeca weer normaal geopend. Zo niet, bij het vertrekpunt is wel een to-go aanwezig. Als je daar gebruik van maakt dan mag je ook gebruikmaken van het toilet.

Over het gebied:
Het Snorrenhoefpad loopt door het buitengebied van Achterveld en Leusden, precies tussen Amersfoort en Barneveld in. We lopen langs de in oude glorie herstelde Modderbeek, door weilanden, langs boerenerven en door stukjes bos. De naam van het buurtschap Snorrenhoef verwijst vermoedelijk naar de snorders en bedelaars die vaak in dit gebied verbleven.

We lopen onder andere langs de rand van het pittoreske dorpje de Glind. Het dorp zelf is uniek in Europa, de barmhartige dominee Rudolph stichtte het in 1911 vanuit de gedachte dat wie in de maatschappij buiten de boot valt behoefte heeft aan een plek in een gezonde sociale gemeenschap. Boeren konden goedkoop grond pachten in ruil voor het in huis nemen van kinderen uit sociaal zwakke milieus. Uit deze visie is het concept van gezinshuizen ontstaan waarin ouders naast hun eigen kinderen ook 3 of 4 pleegkinderen in huis hebben. Tegenwoordig is de Rudolphstichting eigenaar van de 25 huizen en vele gebouwen voor jeugdzorg. Verschillende zorginstellingen bieden hier hulp en zorg aan kinderen die het moeilijk hebben.

Onderweg wandelen we ook langs de Modderbeek. Deze begint ten westen van Barneveld en stroomt ten zuiden van het dorp Achterveld, waarna de beek bij Leusden in het Valleikanaal uitmondt. De Modderbeek is aangewezen als ecologische verbindingszone. Dat betekent dat de beek het gehele jaar stromend water moet hebben om zo een voor beken kenmerkend ecosysteem te laten ontstaan. Het is een gekanaliseerde beek die door agrarisch gebied stroomt. Bij Achterveld maakt de Modderbeek ook onderdeel uit van de Robuuste Ecologische Verbindingszone (REVZ) tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug.

.