Single Event – Pinksterwandeling Hondsrug en Hunebedden

Lekker wandelen op deze Eerste Pinksterdag in een mooi gebied en ondertussen andere leuke singles ontmoeten. Loop je gezellig mee? We wandelen gezellig kletsend met een groep singles over de Hondsrug en langs meerdere hunebedden. Het wordt droog, 19-20 graden en regelmatig zon, dus prima wandelweer!

De Hondsrug is een langgerekte zandrug die van Emmen tot aan Groningen loopt, en is daarmee een van de hoogste gedeeltes van Drenthe. Het Hondsruggebied is uniek, de ruggen en dalen werden al in de ijstijden gevormd. Het heeft een diverse natuur met grafheuvels, hunebedden, vennetjes en heide. We maken een afwisselende wandeling van 12 km door dit mooie gebied en uiteraard lopen we daarbij langs een aantal hunebedden.

Heb je zin in een middag lekker wandelen met leuke singles en fijne gesprekken? Loop dat gezellig met ons mee! Aan het einde sluiten we gezellig af met een drankje en kunnen we nog gezellig blijven om een pannenkoek te eten.

Datum: Zondag 9 juni 2019 (Eerste Pinksterdag)

Plaats: Borger

Prijs: € 12,50

Een andere keer meewandelen? Bekijk dan de wandeling die we in juli maken door het gebied van de Grebbeberg en de Blauwe Kamer!

Programma zondag 9 juni:

11.00 uur – 11.30 uur: Verzamelen, wie wil kan nog even een kopje koffie drinken
11.30 uur: Start wandeling
Onderweg kunnen we een of meerdere korte pauzes nemen
15.30 uur: Afsluitend drankje en mogelijkheid om pannenkoek te eten

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 12 km. Onderweg kunnen we een of meerdere korte pauzes nemen wanneer we willen en we lopen in een normaal rustig tempo. Neem zelf voldoende te drinken en eten mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Hier sluiten we af met een drankje en kunnen we nog gezellig samen een pannenkoek eten.

Over de Hondsrug:
Bezoek je de Hondsrug, dan sta je echt in een uniek gebied in Europa. Wist je dat er minstens 23 ijstijden zijn geweest? De eerste begon ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden. In de voorlaatste ijstijd is dit unieke natuurgebied ontstaan. De hunebedden die je hier vindt, stammen uit die ijstijd. De keien zijn door de enorme kracht van het ijs meegekomen, vanuit Scandinavië naar Drenthe. De rivierstromen onder het ijs zorgden voor de heuvels (ruggen) in het landschap. Daar komt de naam Hondsrug dan ook vandaan.

De Hondsrug is een langgerekte rug in Drenthe en Groningen die zich van Emmen tot de stad Groningen uitstrekt. Hij maakt deel uit van een groter geheel van zandruggen en stroomdalen in Drenthe en Groningen dat wel het Hondsrugsysteem wordt genoemd. De Hondsrug vormt, samen met een deel van het omringende gebied, het enige geopark van Nederland.

Tot in het diepst van de bossen kun je de natuur opzoeken. Natuur met grafheuvels, hunebedden, vennetjes en heide. Maar vergeet ook de mooie esdorpen niet die rond de boswachterij liggen, en de imposante beukenlanen. Een perfecte omgeving om heerlijk te wandelen en fietsen.