Single Event – Wandeling Twickel Delden

Lekker wandelen in een zeer afwisselend gebied en ondertussen andere leuke singles ontmoeten. We wandelen deze keer over Landgoed Twickel in Ambt Delden, een prachtig landgoed en uitgestrekt natuurgebied. Loop je gezellig met ons mee?

Landgoed Twickel is een van de grootste landgoederen van Nederland met onder andere kasteel Twickel, diverse historische gebouwen, een parkbos en glooiende akkers en weilanden. Het dorp (Ambt) Delden ligt ook midden in Twickel. We lopen de Umfassungsweg waarbij we door zeer afwisselende landschappen lopen. Van kasteel tot dorp, van Twickelerbos tot vlonderpad, van watertoren tot weiland met koeien waar de door heen lopen. Werkelijk alles komen we tegen tijdens deze mooie wandeling!

In verband met de verwachte geldende maatregelen:
√ Wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Groepen van maximaal 4 personen
√ Groepen houden afstand van elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg

Er is nog plek voor 2 mannen.

Er is door de gemeente toestemming gegeven om ook op andere locaties dan sportaccommodaties, met groepen van 4 buiten te sporten.

Datum: Zaterdag 8 mei 2021

Plaats: Delden

Prijs: € 10,00

Programma

11.15 – 11.30 uur: Verzamelen
11.30 uur: Start wandeling
Onderweg kunnen we een of meerdere pauzes nemen
Circa 15.00 uur: Einde van de wandeling

Over de wandeling
De wandeling is circa 11 km en we wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. De wandeling is deels verhard en deels onverhard. We lopen op sommige plekken dwars door het weiland heen waar het drassig en modderig kan zijn. Ook kan het zijn dat we door een paar cm water moeten lopen om een beekje over te steken (afhankelijk van de waterstand). Hou hier rekening mee met welke schoenen je aantrekt zodat je geen natte voeten krijgt. 

Horeca/Pauze: onderweg kunnen we pauzeren wanneer we willen. Neem zelf voldoende te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers en een flesje/blikje drinken. Bij het vertrekpunt is een to-go aanwezig voor als je voor of na de wandeling nog wat wilt drinken.

Sanitaire voorzieningen: bij het vertrekpunt.

Achtergrond Landgoed Twickel
Twickel is een rijksbeschermde historische buitenplaats met 81 complexonderdelen vlak bij Delden in de buurtschap Deldeneresch, in de gemeente Hof van Twente in de provincie Overijssel. Het omgrachte kasteel vormt het centrum.

Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren zich beken en houtwallen. Op het landgoed bevinden zich zo’n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken, en andere gebouwen zoals twee watermolens, de watertoren en de houtzagerij. Cultuur en natuur gaan op Twickel harmonieus samen. De zorg voor dit alles berust bij de Stichting Twickel.