Single Event – Winterse Snertwandeling Kennemerduinen

Lekker uitwaaien op een gure winterdag! We wandelen gezellig kletsend door de Kennemerduinen met een groep singles. Natuurlijk sluiten we deze heerlijke winterwandeling af met een lekkere kop snert.

De Kennemerduinen zijn het middengedeelte van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en een verrassend stukje natuur. Het is hier ook in de winter heerlijk uitwaaien. Een deel voert door zeer afwisselend bos en een deel door open duingebied waar je af en toe flink moet klimmen. Halverwege nemen we bij het strand een pauze met een drankje, waarna we onze tocht vervolgen. En heel leuk: je komt langs prachtige duinmeertjes. We maken een stevige winterwandeling om daarna lekker binnen weer op te warmen. Mét een warme kop snert natuurlijk!

Datum: Zondag 28 januari 2018

Plaats: Kennemerduinen (Overveen)

Prijs: € 17,50

Programma & Info Gebied

Programma zondag 28 januari:

12.30 uur: Verzamelen en start wandeling
14.00 uur: Pauze met een drankje
16.00 uur: Kop warme snert in het Duincafé

Over de wandeling:
De wandeling is ongeveer 10 km en we wandelen in een normaal rustig tempo. Halverwege nemen we een pauze met een drankje en we eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Daar genieten we van een lekkere kop snert om weer op te warmen. Neem zelf ook wat te drinken en eventueel een versnapering mee voor als we onderweg zijn. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. Trek ook lekker warme kleding aan.

Over het gebied:
De Kennemerduinen is het centrale deel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het hele duingebied tussen IJmuiden en Zandvoort is in 1995 tot Nationaal Park uitgeroepen. De combinatie van de (grote mate van) landschappelijke oorspronkelijkheid en menselijke invloeden heeft de Kennemerduinen met een zeer rijke natuur begiftigd. Als bijzonder landschap is dit duingebied van internationaal belang, met name door de uitbundige flora en fauna. Niet voor niets maakt het gebied deel uit van het Europese Natura 2000-netwerk.

Het klimmen en dalen van het terrein versterkt de betovering die uitgaat van de wilde begroeiing. Verderop open duinterrein met verrassende vergezichten. Stille duinmeertjes, vochtige laagtes, stuivende duinen, ondoordringbare struwelen, grillig gevormde naald- en loofbomen, honderden plantensoorten, paddenstoelen, honderd soorten broed- en nog meer trekvogels, duinhagedissen, vleermuizen, reeën, vossen, damherten… en dat allemaal in de voortuin van de Randstad.

Inclusief

Inclusief

  • Wandeling door de Kennemerduinen
  • Een drankje tijdens de pauze (koffie, thee, fris, tapbier, huiswijn)
  • Een lekkere kop snert na de wandeling
  • Begeleiding van Funbreaks tijdens het event
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Kosten voor overige consumpties

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 59 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 14

Boekingen op dit moment: 6 deelnemers

       
53    49    48

         
42   48    45

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking. Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je overleggen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks.

Parkeren kan er gemakkelijk op het parkeerterrein. Dit is wel betaald parkeren (dagtarief is € 8,00). Ook met OV is de locatie goed te bereiken. Connexxion bus 81 (Haarlem – Zandvoort en v.v.) stopt op een paar minuten loopafstand.