Single Event – Strand- en Duinwandeling

Lekker uitwaaien langs het strand! We maken een afwisselende wandeling door de duinen en over stille stukken strand. Een middag lekker wandelen met een leuke groep singles en nieuwe mensen ontmoeten!

We wandelen vanaf Kijkduin in de richting van de haven van Scheveningen en weer terug. We lopen een afwisselende route over het strand en door de duinen. Uiteraard doen we hierbij alle bijzondere plekken aan. We beklimmen de 2 hoogste duintoppen met uitzichtpunt (de Haagse Piek en de Vulkaan) en verkennen het gebied de Natte Pan. Ook komen we langs strandmuseum Jutterskeet Ome Jan en de in de duinen verscholen bunkers.

Een heerlijke wandeling met afwisseling tussen stille stukken strand en ruige natuur. En de kans is heel groot dat we de prachtige Schotse Hooglanders ook tegenkomen. Deze grote grazers helpen het duinkonijn met het beheren van het gebied. Een perfecte wandeling voor een mooie zonnige zondagmiddag!

Datum: Zondag 29 juli 2018

Plaats: Kijkduin (Den Haag)

Prijs: € 12,50

Programma zondag 29 juli:

13.00 uur: verzamelen en start wandeling
14.30 uur: pauze met een drankje bij een strandtent
15.00 uur: vervolg wandeling
16.30 uur: einde van de wandeling, eventueel een afsluitend drankje bij een strandtent

Over de wandeling:
De wandeling is in totaal circa 10 km en gaat door de duinen van het Westduinpark en over het strand. We nemen halverwege een pauze met een drankje bij een strandtent en we wandelen in een normaal, rustig tempo. Houdt er wel rekening mee dat de route deels over onverharde paden en stukken los zand gaat met wat klimmetjes.  We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn. Als afsluiting kunnen we nog een gezamenlijk drankje bij een strandtent nemen.

Neem zelf ook wat te drinken en eventueel een versnapering mee voor als we onderweg zijn. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige schoenen waar je goed op kunt lopen wel. 

Over het gebied:
Het Westduinpark is een ongeveer 240 hectare groot park gelegen tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin. Het park heeft een belangrijke betekenis voor Den Haag op het gebied van natuur, recreatie, landschap en zeewering. Het is een afwisselend natuurgebied voor de Nederlandse duin- en kuststreek met beschermde leefgebieden voor planten- en diersoorten. In deze duinen ligt een uitgebreid netwerk van fiets,- voet,- en ruiterpaden.

Het natuurgebied heeft sinds 1990 een beschermde status als “Beschermd Natuurmonument Westduinpark”. Er bestaat ook een Europees netwerk van wettelijk beschermde natuurgebieden: de Natura 2000-gebieden. Het Westduinpark vormt samen met de Bosjes van Poot en Wapendal sinds 2003 een Natura 2000-gebied.

Hier liggen een aantal aan elkaar gegroeide paraboolduinen met markante duintoppen die 25 tot 30 meter hoog zijn. De paraboolduinen ontstonden doordat vanuit de zeereep een windkuil landinwaarts ging verwaaien tot een duinvallei die er van boven als een parabool uitziet. Ze vertonen aan de lijzijde een vrij steil duinfront. De hoogste duintop (34 meter) is De Haagse Piek en heeft resten van een bunker en een uitzichtplateau. De op een na hoogste duintop heet in de volksmond De Vulkaan en heeft eveneens een uitkijkpunt.