Single Event – Varen en wadlopen

We gaan de Waddenzee weer op! Varen, zeehonden kijken, wadlopen en lekker nog een hapje eten erna! Lekker door het slib banjeren en genieten van al het moois dat de Waddenzee te bieden heeft. Dit keer gaan we de Waddenzee bij Noord-Holland ontdekken. Gezellig een middag op pad en andere singles ontmoeten! 

We lopen door het slib over de bodem van de Waddenzee. Je voeten zuigen direct vast in het slib, een goede training voor je kuiten! We vertrekken deze keer vanaf de kust en lopen steeds verder het water in, op weg naar de boot. Met de boot varen we daarna weer terug naar de kust. Ondertussen zien we hopelijk de zeehonden die lekker liggen op de zandbanken om zich te warmen in de zon.

Een gids wijst ons ondertussen op de bijzondere dieren die leven op de bodem. Het modderige slib maakt plaats voor een hardere bodem en we komen uiteindelijk weer aan bij de verzamelplaats. Daar staat de Fish & Chips voor ons klaar, dat gaat er wel in na de inspanning!

Datum: Zaterdag 10 juli 2021

Plaats: Wieringerwerf (NH)

Prijs: € 37,50

Dit event wordt ook georganiseerd voor de leeftijdsgroep 25-49 jaar.

Programma

13.45 – 14.15 uur: Verzamelen
14.30 uur: Varen en wadlopen
circa 17.45: Terugkomst en Fish & Chips
circa 18.30 uur: Einde van het programma

Deze tocht is gewoon geschikt voor de beginnende wadloper en we lopen niet verder dan tot ongeveer de kniën het water in. De wadgidsen zullen van te voren uitleg geven en ook onderweg zullen zij ons op bijzonderheden wijzen. Er wordt in grotere groepen gelopen dus er zullen misschien nog meer mensen met ons meevaren en mee wadlopen. Als we terugkomen op de verzamelplaats staat er nog lekker Fish & Chips voor ons klaar. Na de inspanning hebben we wel wat lekkers verdiend en kunnen we met een volle buik weer op weg naar huis

Het is een lichte wadlooptocht maar het is wel belangrijk dat je over enige basisconditie beschikt. Trek sport/veterschoenen (of surfschoenen) aan. Belangrijk is dat ze goed te strikken zijn en blijven zitten (je voeten zuigen vast in het slib en anders verlies je je schoenen). Het mogen oude schoenen zijn maar als ze té oud zijn kan de zool er onderuit vallen (lijm lost op in de slib). Absoluut geen laarzen of blote voeten.