Single Event – Varen en wadlopen

We gaan de Waddenzee weer op! Varen, zeehonden kijken, wadlopen en lekker nog een hapje eten erna! Lekker door het slib banjeren en genieten van al het moois dat de Waddenzee te bieden heeft. Dit keer gaan we de Waddenzee bij Noord-Holland ontdekken. Gezellig een middag op pad en andere singles ontmoeten! 

We stappen eerst in de bus die ons naar de boot brengt een paar kilometer verderop. Met de boot varen we eerst een stuk de zee op langs de kust. Ondertussen zien we hopelijk de zeehonden die lekker liggen op de zandbanken om zich te warmen in de zon. We stappen van boord en het wadlopen kan beginnen! We lopen door het slib over de bodem van de Waddenzee terug naar de dijk. Je voeten zuigen direct vast in het slib, een goede training voor je kuiten!

Een gids wijst ons ondertussen op de bijzondere dieren die leven op de bodem. Het modderige slib maakt plaats voor een hardere bodem en we komen uiteindelijk weer aan bij de verzamelplaats. Daar staat de Fish & Chips voor ons klaar, dat gaat er wel in na de inspanning!

Datum: Zondag 5 september 2021

Plaats: Wieringerwerf (NH)

Prijs: € 37,50

Programma

12.15 – 12.45 uur: Verzamelen
13.00 uur: Varen en wadlopen
circa 16.15: Terugkomst en Fish & Chips
circa 17.00 uur: Einde van het programma

Deze tocht is gewoon geschikt voor de beginnende wadloper. De wadgidsen zullen van te voren uitleg geven en ook onderweg zullen zij ons op bijzonderheden wijzen. Er wordt in grotere groepen gelopen dus er zullen misschien nog meer mensen met ons meevaren en mee wadlopen. Als we terugkomen op de verzamelplaats staat er nog lekker Fish & Chips voor ons klaar. Na de inspanning hebben we wel wat lekkers verdiend en kunnen we met een volle buik weer op weg naar huis

Het is een lichte wadlooptocht maar het is wel belangrijk dat je over enige basisconditie beschikt.