Single Event – Toeren met een Veluwescooter & borrelen

Stap op een hippe elektrische scooter en ga mee de Veluwe ontdekken! Het wordt zondag 17 graden dus heerlijk weer om op een scooter rond te toeren! We maken een afwisselende tocht waarbij de hoogtepunten als de Posbank, de schaapskooi, de vergezichten en de Schotse Hooglanders natuurlijk niet ontbreken. We sluiten af met een borrel met bittergarnituur om nog even na te kletsen. Een gezellige middag over de Veluwe toeren met een scooter en andere singles ontmoeten!

Heerlijk zoeven met de wind door je haren! Deze middag haan we op pad op geruisloze, natuurvriendelijke, elektrische scooters over de Veluwezoom. We stoppen bij eeuwenoude kastelen, genieten van de prachtige vergezichten over de heide, de bekende Zijperberg en de Rhedense schaapskooi.  Je hoeft geen helm op de VeluweScooter te dragen maar een rijbewijs (auto of brommer) is wel verplicht. Als je deze niet hebt dan kun je mee op een E-bike (wel van te voren doorgeven). Na onze toertocht sluiten we af met een drankje en een lekker bittergarnituur. Nog even gezellig napraten met z’n allen!

Datum: Zondag 16 oktober 2022

Plaats: Rheden

Prijs: € 55,00

Programma

13.00 – 13.15 uur: Verzamelen
13.15 uur: Uitleg en vertrek met de scooter voor een tocht over de Veluwe
Tussendoor houden we op de Veluwe een pauze
16.30: Terugkomst en afsluitend een drankje met bittergarnituur

Onderweg tijdens onze tocht houden we een pauze, als het lukt dan doen we dit bij een horecagelegenheid. Neem in ieder geval zelf voldoende te eten en drinken mee voor onderweg. Er is geen opbergruimte in de scooter dus zorg dat je een rugzakje of iets dergelijks bij je hebt voor de spullen die je meeneemt.

Een rijbewijs (auto of brommer) is verplicht om op de elektrische scooter te mogen rijden. Beschik je hier niet over dan kun je mee op een E-bike. Geef dit dan wel bij je boeking aan, want deze moet apart gereserveerd worden. Hier zijn geen extra kosten voor. Afkoop van risico bij schade is ook geregeld voor je scooter (je eigen WA-verzekering dekt namelijk geen schade aan gehuurde voertuigen). Een helm is niet verplicht maar kan wel gratis gebruikt worden. Je krijgt ook nog een gratis poncho mee, voor het geval het weer wat minder is die dag.

Info gebied
De Veluwezoom is het oudste Nederlandse Nationale Park. Het Nationaal Park Veluwezoom is eigendom van de Vereniging van Natuurmonumenten. Het is met 5000 hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland.

Het bestaat uit bos, heide, stuifzand en landgoederen met landbouwgrond en herbergt een grote variëteit aan planten en dieren. Het heuvelachtige landschap is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het hoogste punt ligt 110 meter boven NAP; het wordt in hoogte slechts overtroffen door de heuvels in Zuid-Limburg. In 1930 kreeg de Veluwezoom als eerste natuurgebied in Nederland de status van Nationaal Park. Met name in het zuidoosten, waar ook het bezoekerscentrum ligt, zijn veel voorzieningen voor fietsers, wandelaars en ruiters aanwezig. Nationaal Park Veluwezoom maakt deel uit van de Veluwe, een groter natuurgebied dat zich uitstrekt van de IJssel tot de Gelderse Vallei en van de Rijn tot Harderwijk.