Single Event – Wadlopen en Varen

We gaan de Waddenzee weer op! Varen, zeehonden kijken, wadlopen en lekker nog een hapje eten erna! Lekker door het slib banjeren en genieten van al het moois dat de Waddenzee te bieden heeft. We wandelen over de bodem van de Waddenzee bij Noord-Holland. Gezellig een dag op pad en andere singles ontmoeten! 

We lopen vanaf het restaurant naar de kust en stappen daar op de bodem van de Waddenzee. Je voeten zuigen direct vast in het slib, een goede training voor je kuiten! We lopen steeds verder het water in, op weg naar de boot. Een gids wijst ons ondertussen op de bijzondere dieren die leven op de bodem en het water wordt steeds dieper.

Aangekomen bij de boot varen we naar de haven. Ondertussen zien we hopelijk nog zeehonden die lekker liggen op de zandbanken om zich te warmen in de zon. In de haven stappen we in een bus die klaarstaat en ons terugbrengt naar het restaurant. Daar staat de Fish & Chips voor ons klaar, dat gaat er wel in na de inspanning!

Datum: Zondag 15 september 2024

Leeftijdsgroep: 25-49 jaar

Plaats: Wieringerwerf (NH)

Prijs: € 46,00

Dit event wordt ook georganiseerd voor de leeftijdsgroep 45-69 jaar.

Programma

10.30 – 11.00 uur: Verzamelen
11.15 uur: Wadlopen en Varen
circa 14.45 uur: Terugkomst en Fish & Chips
circa 15.30 uur: Einde van het programma

Deze tocht is gewoon geschikt voor de beginnende wadloper. We lopen niet verder dan tot ongeveer de enkels in het slib en tot de knieën het water in. De wadgidsen zullen van te voren uitleg geven en ook onderweg zullen zij ons op bijzonderheden wijzen. Er wordt in grotere groepen gelopen dus er zullen misschien nog meer mensen met ons mee varen en mee wadlopen. Als we terugkomen op de verzamelplaats staat er nog lekker Fish & Chips voor ons klaar. Na de inspanning hebben we wel wat lekkers verdiend en kunnen we met een volle buik weer op weg naar huis. Drankjes kun je zelf bestellen en betalen aan de bar.

Het is een lichte wadlooptocht maar het is wel belangrijk dat je over enige basisconditie beschikt. Trek sport/veterschoenen (of surfschoenen) aan. Belangrijk is dat schoenen met veters goed te strikken zijn en blijven zitten (je voeten zuigen vast in het slib en anders verlies je je schoenen). Het mogen oude schoenen zijn maar als ze té oud zijn kan de zool er onderuit vallen (lijm lost op in de slib). Absoluut geen laarzen of blote voeten.