Single Event – Wadlooptocht en zeehonden kijken

Lekker door het slib van de Waddenzee banjeren en op diepere stukken zelfs door het water waden. We maken een mooie Wadzwerftocht (ook voor beginnende wadlopers!) en daarna gaan we nog bij de zeehonden kijken in het Zeehondencentrum Pieterburen. 

Na de kennismaking met koffie/thee en appelgebak lopen we naar het beginpunt waar de gids uitleg zal geven. Een wadzwerftocht is een ideale wadlooptocht voor de beginnende wadloper. Bij een zwerftocht blijf je aan “landskant” van de vaargeul. Het is dus geen oversteek naar een van de Waddeneilanden of zandplaten, maar een zwerftocht op het Wad, langs de kust.

Ook bij een wadzwerftocht kom je wel degelijk door slik en een aantal wadgeulen heen. Alleen zijn ze niet zo diep als bij een oversteek. Een zwerftocht begint op de dijk en eindigt weer op de dijk. Droge kleding hoef je dus niet bij je te hebben, maar kun je in de auto achterlaten. We gaan op zoek naar de bijzonderheden die het wad te bieden heeft, een slikveld, een mosselbank, kokkels, japanse oesters en waarschijnlijk ook wat zonnebadende zeehonden. De wadloopgids kan hier natuurlijk van alles over vertellen onderweg.

Wanneer we terug zijn van de wadzwerftocht nemen we nog een kijkje nemen bij Zeehondencentrum Pieterburen, het grootste opvangcentrum voor zeehonden in Nederland.

Datum: Zondag 28 juli 2019

Plaats: Pieterburen

Prijs: € 37,50

Programma

Programma zondag 28 juli:

10.00 – 10.45 uur: Ontvangst en kennismaking met koffie/thee en vers appelgebak
11.00 uur: Wadzwerftocht onder leiding van een wadgids
circa 14.00: Terugkomst en bezoek aan Zeehondencentrum Pieterburen

Deze wadzwerftocht is ook geschikt voor de beginnende wadloper. De tocht duurt circa 3 uur. De wadgidsen zullen van te voren uitleg geven en ook onderweg zullen zij ons op bijzonderheden wijzen. Er wordt in grotere groepen gelopen dus er zullen nog meer mensen met ons de wadzwerftocht maken. Uitleg over te dragen kleding/schoenen zal van te voren gemaild worden. Het is een lichte wadlooptocht maar het is wel belangrijk dat je over enige basisconditie beschikt.

Het Zeehondencentrum in Pieterburen is het grootste opvangcentrum voor zeehonden in Nederland. Sinds 1971 worden er al zeehonden opgevangen die gewond, ziek of verweesd zijn. Iedere zeehond in nood wordt geholpen en vrijgelaten wanneer deze hersteld is. In het bezoekerscentrum sta je midden in het zeehondenziekenhuis en kun je meekijken tijdens de verzorging van de zeehonden in verschillende fasen van de opvang. Daarnaast vind je in het bezoekerscentrum alle informatie over de twee soorten zeehonden die in Nederland te vinden zijn!

Inclusief

Inclusief

  • Ontvangst en kennismaking met koffie/thee en vers appelgebak
  • Wadzwerftocht onder leiding van een wadgids
  • Toegangsticket voor het Zeehondcentrum Pieterburen
  • Begeleiding van Funbreaks tijdens het event
Exclusief

  • Vervoer naar de vertreklocatie
  • Eten en drinken voor onderweg

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 59 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 12

Boekingen op dit moment: 10 deelnemers


42     

                               
49     54     51     41     50     46     35     32     48     

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Parkeren kan er op de ruime parkeerplaats. Met het OV is Pieterburen op zondag praktisch niet bereikbaar, we raden je aan om dan te carpoolen.

Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je een oproep doen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks. Hier kunnen jullie samen overleggen en afspraken maken.