Single Event – Wandelen & dieren spotten in Natuurpark Lelystad

Een gezellige middag wandelen, de “big five” spotten en ondertussen andere leuke singles ontmoeten. Klinkt als een goed plan toch? We wandelen door Natuurpark Lelystad heen om de diverse dieren te bekijken die hier in alle vrijheid kunnen leven. De dag gezellig kletsend met een groep singles doorbrengen. Loop je gezellig met ons mee?

Natuurpark Lelystad heeft zijn eigen big five, de grote grazers. Dit zijn wisenten, Przewalskipaarden, Pater Davidsherten, elanden en edelherten. Deze dieren in het echt zien is een beleving op zich! We wandelen langs alle dieren en gaan proberen ze allemaal te spotten. Het park wordt goed onderhouden en de dieren hebben grote leefgebieden. Ze hebben dus veel vrijheid en ruimte maar er wordt tegelijkertijd goed voor ze gezorgd. Buiten deze dieren zijn er onder andere ook otters, ooievaars, wilde zwijnen en andere dieren. Tenminste, als ze zich allemaal laten zien natuurlijk 😉

Datum: Zondag 5 juni 2022 – Eerste Pinksterdag

Plaats: Natuurpark Lelystad

Prijs: € 10,00

Programma
10.45 – 11.00 uur: Verzamelen en start wandeling
Tussendoor pauzeren we wanneer we zelf willen
Circa 14.30 uur: Einde van de wandeling, eventueel afsluitend drankje (als er plek is)

Over de wandeling
We wandelen vandaag op ons gemak door het park heen om de diverse dieren te bekijken. Tussendoor nemen we pauze wanneer we dat zelf willen. Neem zelf voldoende te eten en drinken mee voor onderweg. Aan het einde kunnen we eventueel een afsluitend drankje doen als er plaats is. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. De route is grotendeels verhard.

Over Natuurpark Lelystad:
In Natuurpark Lelystad leven bijzondere dieren in een natuurlijke omgeving. Natuurpark Lelystad is voor veel bedreigde diersoorten een belangrijke schakel op weg naar een leven in de vrije natuur. Zo kun je oog in oog komen te staan met een wisent, wild zwijn, edelhert, Przewalskipaard of zelfs een eland. Ook leven in het park ooievaars, otters, bevers, moefflons en Pater Davidsherten. Allemaal imposante dieren die zeker de moeite waard zijn om te gaan bekijken! Het Natuurpark is overigens de enige plek in Nederland waar elanden te zien zijn! Het prachtig onderhouden park heeft kilometerslange goede fiets- en wandelpaden langs de dieren.

Het park is een zeer natuurrijk terrein met een afwisselend, waterrijk en parkachtig landschap. Er leven met uitsterven bedreigde diersoorten zoals wisenten, Przewalskipaarden, otters, bevers en Pater Davidsherten. Ook minder bedreigde diersoorten zoals wild zwijnen, edelherten, elanden en ooievaars zwerven er rond. Natuurlijk ontbreekt de ‘echt wilde’ fauna niet. Overal in het park zijn reeën, konijnen, vossen, wezels, hermelijnen en bunzingen waar te nemen. De vogelbevolking in dit afwisselende landschap, met vooral loofhout, is bijzonder rijk. In Natuurpark Lelystad wordt met succes meegewerkt aan diverse fok- en herintroductieprogramma’s van natuurbeschermingsorganisaties in binnen- en buitenland. Natuurpark Lelystad is internationaal bekend geworden door herintroductie van Przewalskipaarden in Mongolië en wisenten in Rusland en Letland.