Single Event – Wandeling Noordhollands Duinreservaat Castricum

Wandelen door de duinen is niet alleen in de zomer leuk maar ook heerlijk voor de frissere maanden! We maken deze dag een mooie wandeling vol verrassingen door het Noordhollands Duinreservaat bij Castricum. Heb je ook zin in een leuke middag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Loop dan gezellig met ons mee! 

We maken een prachtige wandeling van circa 13 km door dit schitterende en bijzonder afwisselende duingebied: stille eikenbossen, uitgestrekte duinvlaktes, romantische duinmeertjes, brede boslanen en spannende slingerpaadjes, strand en zee; we gaan het allemaal zien en beleven. Een kudde Schotse Hooglanders zorgt er voor dat de duinvlaktes niet dichtgroeien.

Datum: Zondag 25 november 2018

Plaats: Castricum

Prijs: € 12,50 (bij boeken voor maandag 19 november: € 10,00)

Programma & Info Gebied

Programma zondag 25 november:

10.30 – 11.00 uur: Verzamelen
11.00 uur: Start wandeling
Tussendoor pauze met een drankje bij een horeca-gelegenheid op het strand
15.00-15.30 uur: Einde van de wandeling

We verzamelen tussen 10.30 en 11.00 uur. Wie wil kan van te voren nog even wat drinken en vast kennismaken. Om 11.00 uur vertrekken we voor de wandeling van circa 13 km. Onderweg nemen we bij een horeca-gelegenheid op het strand een pauze met een drankje. Neem ook zelf eten en drinken mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn, daar kunnen we nog gezellig een drankje doen voor wie dat wil. We wandelen in een normaal rustig tempo. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. De route is grotendeels onverhard en we lopen ook een stuk over het strand, houdt hier rekening mee met welke schoenen je aantrekt.

Het Noordhollands Duinreservaat
Het Noordhollands Duinreservaat is een 5300 hectare groot bos- en duingebied tussen Wijk aan Zee en Bergen. Het gebied wordt op drie plaatsen gebruikt voor drinkwaterwinning en is in beheer bij PWN (Waterleidingbedrijf Noord-Holland). Ook is het een populair wandelgebied. Het gebied valt uiteen in drie delen; noordelijk, midden en zuidelijk. We lopen vandaag door het middendeel bij Castricum.

Dit deel bevindt zich tussen Egmond aan Zee en de Zeeweg van Castricum. In dit gebied wordt niet aan waterwinning gedaan. Ook in het middendeel zijn de duinen hoog en ruig. Ook hier bevinden zich veel duintoppen van boven de 30 meter. Het hoogste duin ligt ten westen van De Bleek (tussen Egmond aan Zee en Egmond-Binnen) en is 38,5 meter hoog. Richting Castricum worden de duinen plotseling een stuk lager. Dit komt doordat hier vroeger de monding van het Oer-IJ lag.

Inclusief

Inclusief

  • Wandeling door het Noordhollands Duinreservaat bij Castricum
  • Een drankje tijdens de pauze (koffie, thee, fris, tapbier, huiswijn)
  • Begeleiding van Funbreaks tijdens het event
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Toegangskaart NHD à € 1,80 (ter plekke te koop)
  • Kosten voor overige consumpties

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 59 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 16

Boekingen op dit moment: 3 deelnemers

        
53     46     51

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking.

Parkeren kan gratis op de parkeerplaats. Met OV is de locatie niet goed te bereiken in het weekend. Vanaf het station Castricum is het een half uur lopen naar de verzamellocatie. Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je overleggen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks.