Single Event – Wandeling Kennemerduinen

Lekker uitwaaien in de duinen! We maken een heerlijke wandeling door de Kennemerduinen met een groep singles. Gezellig kletsen, lekker wandelen en genieten van de mooie omgeving.

De Kennemerduinen zijn het middengedeelte van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en een verrassend stukje natuur. Het is hier in elk jaargetijde heerlijk uitwaaien. Een deel van de wandeling voert door zeer afwisselend bos en een deel door open duingebied waar je af en toe flink moet klimmen. Halverwege komen we bij het strand voor een mooi uitzicht, waarna we onze tocht door de duinen vervolgen. We komen onderweg langs een aantal prachtige duinmeertjes en als we geluk hebben komen we ook een paar Schotse Hooglanders tegen. Heerlijk samen genieten een stevige duinwandeling!

In verband met de (verwachte) geldende maatregelen:
√ Wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar
√ Groepen van maximaal 4 personen
√ Groepen houden onderling afstand van elkaar
√ Drankje en wat lekkers voor onderweg

Er is door de gemeente toestemming gegeven om ook op andere locaties dan sportaccommodaties, met groepen van 4 buiten te sporten.

Datum: Zondag 16 mei 2021

Plaats: Kennemerduinen (Overveen)

Prijs: € 10,00

Programma
10.15 – 10.30 uur: Verzamelen en kennismaken (wie wil kan bij het afhaalpunt koffie/thee/fris kopen)
10.30 uur: Vertrek wandeling
Tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we willen
Circa 14.00 – 14.30 uur: Einde van de wandeling

Over de wandeling
De wandeling is niet te lang (10 km) en we wandelen in een normaal rustig tempo. De wandeling is grotendeels onverhard en er zitten wel een paar kleine klimmetjes in. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel. Het kan op sommige stukken wat modderig zijn als het in de periode ervoor geregend heeft, dus hou daar rekening mee.

Neem zelf wat te eten en drinken mee voor onderweg. Van Funbreaks krijg je bij vertrek ook nog wat lekkers en een flesje/blikje drinken. Horecagelegenheden zijn op dit moment nog niet geopend. Bij het vertrekpunt is een to-go aanwezig. Ook kun je daar gebruikmaken van het toilet.

Over het gebied
De Kennemerduinen is het centrale deel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het hele duingebied tussen IJmuiden en Zandvoort is in 1995 tot Nationaal Park uitgeroepen. De combinatie van de (grote mate van) landschappelijke oorspronkelijkheid en menselijke invloeden heeft de Kennemerduinen met een zeer rijke natuur begiftigd. Als bijzonder landschap is dit duingebied van internationaal belang, met name door de uitbundige flora en fauna. Niet voor niets maakt het gebied deel uit van het Europese Natura 2000-netwerk.

Het klimmen en dalen van het terrein versterkt de betovering die uitgaat van de wilde begroeiing. Verderop open duinterrein met verrassende vergezichten. Stille duinmeertjes, vochtige laagtes, stuivende duinen, ondoordringbare struwelen, grillig gevormde naald- en loofbomen, honderden plantensoorten, paddenstoelen, honderd soorten broed- en nog meer trekvogels, duinhagedissen, vleermuizen, reeën, vossen, Schotse Hooglanders… en dat allemaal in de voortuin van de Randstad.