Single Event – Wandeling Reeuwijkse Plassen

We gaan deze zondagmiddag wandelen midden in Het Groene Hart, bij de mooie Reeuwijkse Plassen. Tussen de plassen door loop je over smalle weggetjes en rondom het water ervaar je het oude polderland met zijn houtkaden, rietkragen, dijken en boerenweggetjes. Hollandser kan het niet! Heb je ook zin in een leuke middag en om lekker te wandelen en te kletsen met andere singles? Loop dan gezellig met ons mee! 

Lopend langs de Reeuwijkse Plassen heb je mooie uitzichten over de plassen en rietkragen en we wandelen over verschillende dijken die midden tussen de plassen liggen. Over de brede gracht ligt een aantal charmante ophaalbruggetjes en we komen langs enkele monumentale panden en boerderijen. Een afwisselende wandeling door de plassen en langs de mooie Hollandse polder!

Datum: Zondag 16 december 2018

Plaats: Reeuwijkse Plassen (bij Gouda)

Prijs: € 12,50 (bij boeken voor maandag 10 december: € 10,00)

Programma & Info Gebied

Programma zondag 16 december:

11.30 – 12.00 uur: Verzamelen
12.00 uur: Start wandeling
Tussendoor pauze met een drankje bij een horecagelegenheid
Circa 15.30 uur: Einde van de wandeling en eventueel afsluitend drankje

We verzamelen tussen 11.30 en 12.00 uur. Wie wil kan dan nog even wat drinken en vast kennismaken. Om 12.00 uur vertrekken we voor de wandeling van circa 10 km. Onderweg nemen we bij een horecagelegenheid een pauze met een drankje. Neem ook zelf voldoende eten en drinken mee voor onderweg. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn, daar kunnen we nog gezellig een drankje doen voor wie dat wil. We wandelen in een normaal rustig tempo en de route bestaat grotendeels uit verharde paden. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed op kunt lopen wel.

Reeuwijkse Plassen
De Reeuwijkse plassen zijn dertien plassen tussen Bodegraven en Gouda, ten oosten van het dorp Reeuwijk. Ze zijn van elkaar gescheiden door smalle weggetjes. De plassen hebben allemaal een rechthoekige vorm, waarin de vroegere verkaveling van de veengronden uit de tijd van de ‘Grote Ontginning’ nog valt te herkennen.

De Reeuwijkse Plassen zijn in de achttiende eeuw ontstaan door turfwinning. De turf werd onder meer gebruikt door pottenbakkerijen en bierbrouwers in Gouda. In de rechthoekige vorm van de plassen zie je nog hoe de voormalige veengronden destijds verkaveld zijn. In de negentiende eeuw ontstonden plannen om de plassen droog te leggen, maar dat is nooit gebeurd. Op het water strijken graag vele vogels neer, je kunt ze het beste met een verrekijker bewonderen.

Inclusief

Inclusief

  • Wandeling langs de Reeuwijkse Plassen
  • Een drankje tijdens de pauze (koffie, thee, fris, tapbier, huiswijn)
  • Begeleiding van Funbreaks tijdens het event
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Kosten voor overige consumpties

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 40 t/m 65 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 16

Boekingen op dit moment: 8 deelnemers

                  
41     46     53     50

            
56     45     52     51

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking.

Parkeren kan gratis op de parkeerplaats. Met OV is de locatie te bereiken met de bus, de dichtstbijzijnde bushalte is op een kwartier loopafstand van de verzamellocatie. Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je overleggen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks.