Single Event – Winterwandeling Sallandse Heuvelrug (15 km)

Een lekker stevige wandeling op een heerlijke winterdag! We wandelen gezellig kletsend over de Sallandse Heuvelrug met een groep singles. Lekker wandelen in een mooi gebied en ondertussen andere leuke singles ontmoeten. Loop je gezellig mee?

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is Overijssel op z’n hoogst. Dit gebied tussen Holten en Nijverdal, dat bestaat uit bos en heuvelachtige heidevelden, is bijna on-Nederlands met z’n hoogteverschillen en vergezichten. Het is ruim, open en héél stil. Grote wegen zijn er niet in de buurt en steden evenmin. De stilte van de golvende Sallandse heide werkt aanstekelijk.

We maken deze keer een langere wandeling, van zo’n 15 kilometer. Tussendoor kunnen we pauzeren wanneer we zelf willen en aan het einde sluiten we af met een drankje.

Datum: Zondag 25 februari 2018

Plaats: Nijverdal – Sallandse Heuvelrug

Prijs: € 12,50

Programma & Info Gebied

Programma zondag 25 februari:

11.00 uur: Verzamelen en start wandeling
Tussendoor pauzeren we wanneer we zelf willen
14.30-15.30 uur: Einde van de wandeling
Afsluitend gezamenlijk drankje

Over de wandeling:
De wandeling is ongeveer 15 km en we wandelen in een normaal rustig tempo. Onderweg nemen we pauze wanneer we dat willen. We eindigen weer bij het punt waar we begonnen zijn en nemen daar afsluitend gezamenlijk een drankje. Neem zelf voor onderweg voldoende te eten (lunch, snacks) en te drinken mee. Wandelschoenen zijn niet persé noodzakelijk, stevige dichte schoenen waar je goed langere afstanden op kunt lopen wel. 

Over het gebied:
Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug beslaat een groot gedeelte van de heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten en is een markant onderdeel van het Overijsselse landschap. Het nationaal park ligt in zijn geheel ten zuiden van de N35 Zwolle – Almelo, en omvat onder andere de Haarlerberg, Holterberg, Noetselerberg en de Koningsbelten. De Hellendoornse Berg ligt buiten het nationaal park, maar behoort wel tot de Sallandse Heuvelrug. Het park is ongeveer 35 km² groot.

Van alle zijden is hij van veraf te zien. Andersom zijn er vanaf de heidevelden veel vergezichten mogelijk. Ook de bossen zijn voor Nederlandse begrippen uitgestrekt. Verder is landhuis De Sprengenberg, ook wel het  Palthekasteeltje genoemd, op de gelijknamige heuvel een markant punt in het landschap.

Het hoogste punt is de (Grote) Koningsbelt van 75 meter boven NAP. De belangrijkste beheerders zijn Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, de waterleidingmaatschappij Vitens (vanwege de waterwinning) en een aantal particuliere grondeigenaren. Sinds 2004 is het gebied door de Nederlandse overheid aangewezen als nationaal park.

Een gebied met on-Nederlandse vergezichten over grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Ook de mens heeft er zijn sporen nagelaten, waarvan de oudste dateren van vijfduizend jaar geleden.

De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen, veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Maar ook vandaag drukt de mens nog een stempel op het gebied. Nu met als doel het landschap en de planten- en dierenwereld te behouden.

Inclusief

Inclusief

  • Wandeling door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug
  • Een drankje na de wandeling (koffie, thee, fris, tapbier, huiswijn)
  • Begeleiding van Funbreaks tijdens het event
Exclusief

  • Vervoer naar de locatie
  • Kosten voor overige consumpties

Deelnemers

Leeftijdscategorie: 30 t/m 59 jaar

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 18

Boekingen op dit moment: 16 deelnemers

   
41   39

                                         
51   51    52    44    51    40    45    48    51    51    56    45    48    38

Vervoer

Vervoer naar de locatie is op eigen gelegenheid. Het exacte verzamelpunt wordt vermeld in de bevestiging die je ontvangt na boeking. Wanneer je wilt carpoolen (gezellig en goedkoop) kun je overleggen bij het evenement op de Facebook-pagina van Funbreaks.

Parkeren kan er gemakkelijk op het gratis parkeerterrein. Met het OV kun je tot station Nijverdal komen. Hiervandaan is het 1,3 km (circa 17 minuten) lopen naar het Buitencentrum.