Single Event Workshop Kaas Maken

Je eigen kaas maken, hoe leuk om dat een keer te doen! Tijdens deze workshop gaan we zelf kaas maken en aan het einde van de middag kunnen we het verse kaasje ook meteen mee naar huis nemen!

We starten de middag met een kop koffie of thee met een plak cake. Daarna gaan we aan de slag en zetten we de melk in de strem. Hierna moet het rusten en krijgen we ondertussen een rondleiding over de boerderij. Er zijn geiten, koeien, kippen, schapen, varkens en pony’s. We gaan zien hoe de geiten gemolken worden en nemen een kijkje in de echte kaasmakerij.

Hierna gaan we verder met de workshop. Als de melk dik is geworden gaan we deze melk snijden. Tussendoor krijgen we nog een lekker sapje met een kaasplateau, waar we verschillende kazen van de koe en geit kunnen proeven (met en zonder kruiden). Tenslotte is het tijd om het kaasje af te maken en in de vorm te doen. Terwijl de kaas in de vorm rijpt hebben we nog even de tijd om gezellig te kletsen, over de boerderij te lopen of in de landwinkel rond te kijken. Tenslotte krijg je je eigengemaakte kaasje mee naar huis en kun je thuis lekker gaan smullen!

Datum: Zaterdag 16 november 2024

Leeftijdsgroep: 25 t/m 49 jaar

Plaats: Zoeterwoude

Prijs: € 46,50

Dit event wordt ook voor de leeftijdsgroep 45-69 jaar georganiseerd.

Programma

13.30 – 14.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en cake
14.00 uur: Start workshop kaas maken
Tussendoor rondleiding en kaasproeverij
circa 16.30 uur: Einde van de workshop